U trendu

Japan: Rekordan broj novozaraženih za poslednjih 6 meseci

TOKIO – Na samo devet dana do otvaranja Letnjih Olimpijskih igara u Tokiju, u glavnom gradu Japana danas je evidentiran rekordan broj novozaraženih korona virusom za poslednjih šest meseci.

Gradske vlasti su saopštile da je potvrđeno 1.149 novoinficiranih korona virusom, što je najveći broj novih slučajeva kovida-19 još od 22. januara i potvrđuje da je novi talas epidemije uveliko u toku.

Zbog širenja zaraznijeg, delta soja korona virusa i malog broja vakcinisanih, čelnici Tokija su prošle nedelje obnovili vanrednu situaciju na širem gradskom području, a organizatori Olimpijade su najavili da će sva sportska nadmetanja biti održavana bez prisustva gledalaca, preneo je Rojters.

Svega 31 odsto Japanaca primilo je bar jednu dozu vakcine što Japan svrstava među razvijene zemlje sa najnižom stopom imunizacije.

U Tokiju je oko 30 odsto potvrđenih slučajeva kovida-19 izazvano novim, delta sojem korone i ovaj trend širenja zaraznije varijante virusa je u porastu.

Prema zvaničnim podacima, od početka pandemije u Japanu je potvrđeno ukupno oko 820 hiljada zaraženih i više od 15 hiljada smrtnih slučajeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.