U trendu

Putin: Odnosi Rusije i SAD su se značajno pogoršali

MOSKVA – Predsednik Rusije Vladimir Putin smatra da su se rusko-američki odnosi poslednjih godina značajno pogorsali i dostigli najniži nivo.
On je u intervjuu za En-Bi-Si njuz (NBC), koji će kompletno biti emitovan u ponedeljak, istakao da su odnosi dve zemlje poslednjih godina dostigli najnižu tačku, a očekuje da u sredu na sastanku sa američkim predsednikom Džozefom Bajedenom razgovara i o perspektivama njihovog poboljšanja, prenosi TAS S.

Kako je iz Kremlja najavljeno, dvojica lidera planiraju da razgovaraju o stanju i perspektivama daljeg razvoja rusko-američkih odnosa, pitanjima strateške stabilnosti i hitnim međunarodnim pitanjima, koja uključuju borbu protiv pandemije korona virusa i rešavanje regionalnih sukoba.

Ranije je portparolka Bele kuće Džen Psaki saopštila da je Bajdenov cilj vraćanje dve države u stabilniji i predvidljiviji odnos.
Putin i Bajden sastaće se u Ženevi 16. juna, a to će biti prvi rusko-američki samit od Putinovog sastanka sa Donaldom Trampom u Helsinkiju 2018. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.