U trendu

Razuzdana estrada: Poznate ličnosti koje su uhvaćene u kršenju karantina

Zbog korona virusa u Srbiji je pre mesec dana uvedeno vanredno stanje, policijski čas, kao i zabrana okupljanja, a svakog ko se bude zatekao na ulicama posle 17 časova policija je sprovodila u policijsku stanicu uz novčano kažnjavanje u iznosu od 50.000 do 150.000 dinara.

Međutim, i pored apela lekara, kao i nadležnih organa, brojne javne ličnosti oglušile su se o pravila.

View this post on Instagram

📸🙌🏼

A post shared by Luka Jovic (@lukajovic) on

Među prvima koji je prekršio izolaciju nakon povratka iz Španije, žarišta korona virusa, u Srbiju bio je fudbaler Luka Jović (22) koji je zbog tog nepromišljenog postupka dobio kaznenu prijavu. Posle osuda javnosti, kako domaće tako i svetske, Jović se pravdao rečima da mu niko nije rekao kojih pravila treba da se pridržava u karantinu.

Pevač Darko Lazić (28) odlučio je da prekrši policijski čas tokom vikenda kada je uhvaćen kako vozi automobil bez važeće dozvole. On je priveden, a nakon što je saslušan, morao je da plati kaznu od 150.000 dinara.

View this post on Instagram

Ljubav za ceo zivot, volite se familijoo ❤️❤️😘

A post shared by Djani (@djanimusic) on

Policijski čas prekršili su i pevač Radiša Trajković Đani (47), njegova supruga Slađa, kao i sin Miloš i Miloševa devojka Nina. Oni su sa većom grupom ljudi boravili u jednom baru. Nakon hapšenja im je određeno zadržavanje u pritvoru od 48 sati, a kasnije su osuđeni na tri meseca kućnog pritvora.

Među prekršiocima našao se i jedan od najpopularnijih balkanskih jutjubera, 23-godišnji Baka Prase.

View this post on Instagram

Sve vas volim ❤️

A post shared by Bogdan Ilic (@bakaprase) on

– Istina je, zakasnio sam samo tri minuta. Policija me je zaustavila blizu moje kuće, u 17.03 sati i odveli su me u stanicu, ali sam vrlo brzo pušten – izjavio je jutjuber.

Sa zakonskim sankcijama suočeni su i folk pevači Mitar Mirić (63), a dan nakon njega i Mile Kitić (68). Mirić priznao je krivicu, pa potpisao sporazum. To je epilog privođenja i pritvaranja poznatog pevača narodne muzike kojeg je iz hotela Kraun Plaza u Novom Beogradu policija odvela u pritvor s još 20-ak ljudi.

U istom hotelu sa pevačem bio je i fudbaler Al Itihada Aleksandar Prijović (29), koji je takođe proveden i zbog kršenja zabrane okupljanja na javnom mestu osuđen je na tri meseca kućnog zatvora. 

Među zadnjima koji su završili u policiji zbog kršenja mera karantena je hrvatska pevačica Severina Kojić (47). Ona je u četvrtak trebalo da iz Beograda vrati u Zagreb ali je policija zaustavila u BMW-u zagrebačkih tablica nedaleko Tržnog centra Okov u ulici Partizanske avijacije u Beogradu. Odvedena je sudiji za prekršaje, a zbog kršenja policijskog časa platila je kaznu od 50.000 dinara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.