U trendu

Seničić: Svi sertifikati o vakcinaciji će se priznavati u GR

BEOGRAD – Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA), Aleksandar Seničić, izjavio je danas da će se prilikom putovanja u Grčku priznavati svi sertifikati o vakcinaciji protiv korona virusa, da će postojati i alternativa u vidu PSR i antigenskih testova, a da će se sve precizirati za 15-ak dana.

Seničić je za agenciju Tanjug rekao da u narednih 15 dana treba očekivati potpisivanje sporazuma i da će se tada konkretno znati još neki detalji.

„Imamo uveravanja sa grčke strane da ćemo do sredine ili kraja maja imati mogućnost i da putujemo preko Severne Makedonije, da će prelaz Evzoni biti otvoren“, rekao je Seničić.

On očekuje da ova godina zadovolji potrebe velikog interesovanja građana Srbije za letovanje u Grčkoj.

Ministri truzma Srbije i Grčke, Tatjana Matić i Haris Teoharis, rekli su danas U Beogradu da će građani Srbije ove godine moći na letovanje u Grčkoj uz potvrdu da su vakcinisani bilo kojom vakcinom ili uz negativan PSR ili brzi test, a da će grčke granice za naše turiste biti otvorene najverovatnije već sredinom aprila, iako sezona zvanično počinje 14. maja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.