U trendu

Zdrava Srbija: Vesiću, uoči 6. aprila u Beogradu se ne ističe nemačka zastava

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je danas da „podršku bilo kojoj državi i narodu (u borbi protiv korona virusa) niko ne spori i ne dovodi u pitanje“, već da je time što su u noći izmedju 5. i 6. aprila svetlosnim efektima obojeni simboli Beograda „izabran najgori mogući dan u istoriji Grada da se tako nešto i pokaže“, saopštila je danas ta stranka.

Stamatović je zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću postavio pitanje „kako je moguće da se baš uoči 79. godišnjice nemačkog bombardovanja Beograda u Drugom svetskom ratu, ‘potrudio’ da najznačajnije gradjevine u gradu budu osvetljene u bojama nemačke zastave“?

„Izgleda da je Goran Vesić zaboravio šta se dogodilo 6. aprila 1941. godine, koliko je Beograd tog kobnog dana razrušen i koliko je nevinih ljudi tada izgubilo svoj život,  jer da zna sigurno ne bi izabrao da, u noći izmedju 5. i 6. aprila, veliča i ističe nemačku zastavu, nepoštujući osećaje srpskog naroda i svih Beogradjana koji dobro poznaju svoju prošlost i istoriju“, kazao je Stamatović.

Srpski mediji su juče preneli objavu na društvenim mrežama zamenika gradonačelnika Beograda Vesića koji se, uz fotografije fontane na Slaviji i još nekih gradskih objekata i ustanova, pohvalio da su simboli Beograda svetlosnim efektima u noći 5. na 6. april obojeni u boje nemačke zastave u znak solidarnosti zbog borbe te zemlje sa epidemijom korona virusa. Kako su te zgrade i objekti osvetljeni u boje nemačke zastave tokom trajanja policijskog časa najveći broj Beogradjana ih nije ni video, osim preko objava na društvenim mrežama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.