Kako se rešiti peruti?

Stres, nedostatak vitamina B, ali i pojava gljivice razlog su nastanka peruti. Mi vam donosimo trajna rešenja ovog problema:
Pre pranja kose teme istrljajte mešavinom jabukovog sirćeta i vode u razmeri 1:2, ostavite da deluje nekoliko sati, pa dobro isperite i operite kosu na uobičajeni način.
Uzmite tri do četiri svežih grančica ruzmarina, potopite ovo začinsko bilje u litar prokuvane vode, ostavite da odstoji 24 sata, pa njime tretirajte teme. Neka istraživanja su dokazala učinkovitost ruzmarina na stimulisanje rasta kose, podsticanje cirkulacije i uništavanje gljivica koje dovode do razvoja peruti.
Na lepotu vaše kose i temena utiče i hrana koju jedete. Ako želite da sprečite nastanak peruti, u jelovnik uvrstite svež đumbir koji je poznat po svojim antibakterijskim svojstvima, kao i prirodni „antibiotik“ – beli luk.
Dobar izvor vitamina B su i pšenične klice, kao i semenke suncokreta koje možete da grickate same, u sklopu hleba od celih žitarica, ili kao dodatak zdravim salatama. Na kraju ne zaboravite jabuke, koje su odlične „strugalice“ peruti.

 

 

Izvor: Haber.ba

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike