najveća internet zajednica u Srbiji već 19 godina

U trendu

Telo vam je puno toksina? Kako ga očistiti?

Toksini se nagomilavaju u telu iz hrane i pića koje unosimo u sebe, ali i kroz kožu i vazduh koji udišemo. Kada je ta količina prevelika, telo pati. Tada je potrebno očistiti telo. Dobro je omogućiti probavi da se malo odmori i kasnije da bolje radi. Što je probava bolja, i mi smo zdraviji.

Ovo su simptomi da vam je telo prepuno toksina:

Osećate se naduto  – ako telo nije u stanju da izbaci otpad kako treba, dolazi do problema. Pražnjenje creva moralo bi se odvijati barem jednom dnevno. Naime, ako otpadne stvari ne izlaze iz tela, one se mogu vratiti u krvotok i stvarati probleme. Nadutost je najčešći simptom prevelike količine otrova u telu, posebno ako dugo traje.

Ne možete da spavate kako treba, ili se noću često budite pa ste umorni.

Imate loš zadah – kada se creva i jetra ne mogu rešti otrova kako treba, tada može doći i do stvaranja neugodnog mirisa iz usta jer se na jeziku talože bakterije.

Jezik je promenio boju – postao je beo ili žućkast, što nastaje zbog taloženja bakterija.

Smetaju vam mirisi – ako burno reagujete na miris parfema ili dim cigarete, moguće je da se telo muči sa otrovima. Ljudi koji imaju višak toksina u telu jače osećaju mirise.

Ne možete da smršate – sa otrovima u telu jednako je kao i s hormonima koji ne rade kako treba, lošom ishranom itd. Mnogi toksini se hrane u masnim ćelijama, pa je teže izgubiti višak kilograma. Najviše se gomilaju na stomaku.

Problematična koža – konstantan svrab može da ukazuje da vam je hitno potrebna detoksikacija. Takođe, pojava bubuljica je još jedan simptom.

Glavobolje – telo je previše osetljivo pa dolazi do češćih glavobolja.

Tri načina kako ukloniti toksine iz tijela:

Sauna je odličan izbor jer dobro znojenje izbacuje otrove iz tela. I post je jedan od načina da svom telu olakšate život i pružite mu priliku da se malo odmori.

Idealno bi bilo da postite jednom nedeljno i tada ne unositi u telo ništa osim vode. Post se završava drugi dan ujutro uzimanjem svežeg soka od voća ili povrća. Kasnije tog dana pojede se lagana supa, a predveče kuvano povrće.

Konzumacija određene hrane, takođe pomaže. Radi se o namirnicama koji vežu toksine na sebe i tako ih izbacuju iz organizma. To su korijander, brokoli. Za korijander kažu da je među najboljim čistačima tela od otrova i teških metala, prenosi portal 24sata.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike