U trendu

Vaša kosa će biti mnogo zdravija i jača kosa ako dodate jedan prirodan sastojak

Biljni čajevi imaju širok raspon svojstava. Postoje čajevi namenjeni lečenju raznih problema, od nesanice do probavnih smetnji. Utvrđeno je da čaj od ruzmarina ima sjajne efekte na anksioznost i depresiju, uz antioksidativna svojstva. Ali da li znate da taj čaj može takođe pomoći za rast kose?

Čaj od ruzmarina postaje sve popularniji na društvenim mrežama zbog sposobnosti da pomaže kod rasta kose. Kako bi saznali istinu, portal Byride obratio se dvojici stručnjaka za kosu: sertifikovanom dermatologu Džošui Zajhneru, doktoru medicine, i trihologu Grečen Frejs.

Kuvan od lišća biljke ruzmarina, čaj od ruzmarina deo je tradicionalne tuniske kuhinje i koristi se u narodnoj medicini za lečenje raznih bolesti. Bilo da se pije ili se nanosi direktno na vlasište, neki kažu da sprečava lomljenje i gubitak kose, dok drugi kažu da potiče novi rast.

Ruzmarin je biljka poreklom iz mediteranske regije za koju je potvrđeno da ima važna antioksidativna i antimikrobna svojstva. Jedinjena koji se nalaze u ruzmarinu takođe su proučavani zbog svojih zdravstvenih efekata.

Čaj od ruzmarina stekao je popularnost zbog svoje sposobnosti da bude biljna alternativa minoksidilu, konvencionalnom leku koji se nalazi u mnogim tretmanima protiv gubitka kose i vodeći sastojak u tretmanima protiv gubitka kose. Utvrđeno je da čaj od ruzmarina sadrži mnoga ista antioksidativna i antimikrobna svojstva kao ulje ruzmarina, potencijalno nudeći neke od istih prednosti.

Čaj od ruzmarina sadrži ursolnu kiselinu koja pomaže povećanju cirkulaciju u vlasištu, a ispijanje čaja od ruzmarina može pomoći u povećanju cirkulacije krvi, što pomaže u isporuci potrebnih hranjivih materija u kosu. Takođe, pojačana cirkulacija u vlasištu može sprečiti gubitak kose i pomoći u ponovnom rastu kose, a uz to može učiniti kosu sjajnom i svilenkastom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar