Zaštitite kosu od sunca

Vetar, sunce, pesak i so mogu da nanesu ogromnu štetu vašoj kosi. Evo kako da se zaštitite:

  • Sunce može da posvetli kosu i da je isuši. Pre nego što krenete na plažu namažite regenerator sa dubinskim delovanjem, pa kosu skupite u rep ili u pletenicu. Na glavu obavezno stavite maramu. Takođe je jako važno da nosite kremu za sunčanje. I kosa može da "izgori" na suncu, zato je potrebno da je štitimo onako kako štitimo kožu.

  • Šešir je sjajna stvar za zaštitu kose. Najbolje je da izaberete neku kapu svetle boje zato što će se o nju odbijati sunčevi zraci.

  • Hlor iz bazena može da stvori zelenkaste nijanse na kosi i da učini da ona izgeda bledožuta. Zbog toga se preporučuje nošenje spreja za kosu sa vitaminom E. On se stavlja pre nego što navlažite kosu i potom je štiti od opasnih hemikalija.

  • Slana voda može ozbiljno da isuši kosu, da je ukovrdža i da napravi zbrku među vlasima. Ako provodite dan na plaži, tuširajte se po izlasku iz vode i brižljivo isperite kosu. Istu stvar treba da radite i po izlasku iz bazena.

    Sve ono što volite da radite leti može da isuši i izbledi kosu, zato učinite sebi uslugu i brinite o njoj. Verujemo da će vas ona već na jesen nagraditi svojim sjajnim, zdravim izgledom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.