Erotske poruke – bajka ili zamka?

Poruke preko mobilnih telefona danas su nezaobilazni vid komunikacije među ljudima širom sveta.

Tekst poruke može biti različite sadržine koja je prilagođena primaocu. Mnoge od tih poruka su seksualne prirode i razmenjuju ih parovi u vezi ili u braku, što se smatra simpatičnim i zanimljivim.

Međutim, mnogi su svedoci seksualno uznemiravajućih poruka među maloletnicima, nepoznatim osobama ili osobama koje ne gaje takva osećanja, pa se samim tim to smatra seksualnim uznemiravanjem.

Često se dešava da bez obzira na to da li ste u vezi ili braku, odnos između partnera vremenom postane jednoličan i dosadan. Jedan od načina poboljšanja odnosa u krevetu mogu biti seksualne poruke. Razlog za to može biti taj što za razliku od neposredne komunikacije poruka daje primaocu više vremena da formuliše primeran odgovor.

U nekim odnosima dovoljna je jedna ili dve seksualne poruke za lepši i bolji naredni odnos, dok je kod nekih parova potrebno mnogo više poruka kao predigra za buđenje lepih emocija i erotike.

Međutim, pre upuštanja u seksualne poruke sa partnerom, treba prvo znati da li vam međusobno prija taj vid komunikacije i da li tekst ili slike treba čuvati ili brisati po prijemu, zavisno od okruženja (deca, posao, javna ustanova, prevoz…).

Pravila

Utvrđivanjem pravila pre početka razmene seksualnih poruka sprečavaju se iznenađenja i stid u kasnijoj komunikaciji porukama.

Takođe, važno je dogovoriti se o najboljem tajmingu za slanje poruka. Time se izbegavaju eventualni problemi u vidu koncentracije na poslu ili saobraćaju.

Dosadašnja praksa pokazala je da parovi seksualne poruke najčešće razmenjuju petkom kako bi misli tokom predstojećeg vikenda pretvorili u dela.

Napomene

Seksualne poruke mogu biti sjajan i pozitivan način međusobnog usmeravanja u bolji seksualni odnos. Sugestije o željama za određenim dodirom, tehnici ili mestu za seksualni odnos mogu učvrstiti vezu ili brak na duži period.

Međutim, seksi-poruke kriju i odrđene rizike: dođu do nekoga kome nisu namenjene, budu poslate-primljene u nezgodno vreme, preterane su i možda vrše pritisak na partnera, ostanu neobrisane i dostupne nekome kome ne treba da dođu ili da ih je neko zloupotrebio.

Isto ili slično važi i za e-mail poruke ili poruke preko društvenih mreža. Znajte da su to ipak napisane poruke koje prolaze „svetskim mrežama“, da mogu zalutati, da mogu dospeti u „pogrešne ruke“, da se mogu pogrešno shaviti ili zloupotrebiti…

Upozorenje

Pre slanja seksualnih poruka dobro razmislte kako ih šaljete, kome ih šaljete, kada ih šaljete i da li mogu otići na „pogrešnu adresu“ jer mreža kojom šaljete uvek je relativno „javna i dostupna mreža“.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike