U trendu

Ovo su poze u kojima se muškost može slomiti – i vrlo su česte

Lekari su otkrili tri poze kod kojih je šansa za frakturu penisa najveća. U novoj studiji objavljenoj u časopisu International Journal of Impotence Research pod nazivom „Odnos između seksualnog položaja i ozbiljnosti frakture penisa’, stručnjaci s analizirali položaje tokom seksa i došli do određenih zaključaka.

Otkrili su da je tzv. doggy poza (pseća poza) najopasnija – čak 41 posto slučajeva frakture penisa dogodilo se tokom te poze. Na drugom mestu je tzv. misionarski položaj kod kog je do loma penisa došlo u 25 posto slučajeva dok je na trećem mestu poza u kojoj je žena na muškarcu.

Istraživači su takođe primetili kako su povrede kod doggy poze i misionarske vrlo slične i vrlo su ozbiljne, dok lomovi tokom seksa u kojem je žena na muškarcu nisu toliko teški, otkriva The Sun.

Bili su to najgori trenuci u životu muškarca iz Indije. Imao je 32 godine, a frakturu penisa doživeo je 2016. godine. Tokom vrlo žestokog seksa čuo je zvuk lomljenja i osetio stravičnu bol u međunožju. Potekla je i krv. Panično je odjurio u bolnicu a do dolaska pred lekare penis mu je pocrneo i bio nagnut na jednu stranu.

Lekari su najpre napravili ultrazvuk i zaključili kako mu je muškost na neki način slomljena. Naime, penis nema kost koja bi mogla da pukne, ali ima spužvasti sloj koji se može nagnječiti ili pokidati.

Inače, upravo zahvaljujući tom sloju dolazi do erekcije jer kod uzbuđenja velika količina krvi dolazi u penis i on nabubri. Kod ovog nesrećnika bila je rastrgana desna strana tog sloja, penis je bio natečen i pun krvi. Višak krvi su ispustili tokom operacije i polako se sve vratilo u normalu.

Ponekad se muškarci potpuno oporave i nemaju nikakvih posledica, ali može se javiti i erektilna disfunkcija jer je tkivo unutar penisa ostalo oštećeno i krv nije proticala normalno, preneo je Daily Mail.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)