U trendu

Seksom gubimo do 4,5 kg godišnje: Šta mislite koja poza je najbolja?

Svakodnevnim „normalnim“ seksom u pola sata troši se 150 kalorija, a divlji seks potroši 350 kalorija, što je jednako kao pola sata trčanja.

Seksolozi savetuju da imate seks tri do pet puta nedeljno, a vikendom i do dva puta na dan. Tako ćete iskoristiti najbolje od ove „telovežbe“, a žene bi trebalo da kontrolišu svoj orgazam, odnosno pomeraju se tako da je stimulacija najveća jer tako upotrebljavaju najviše mišića, a u pozi kada su one na partneru jer tako najviše vežbaju ramena, ruke i butove.

Osim toga, 15 minuta strastvenog ljubljenja ujutro, popodne i uveče, tri puta nedeljno sagoreva oko 100 kalorija dnevno, što je 36,500 kalorija godišnje, dakle oko 4,5 kilograma.

Ako seksom želite da održavate liniju, trebalo bi svaki put da imate seks najmanje 15 minuta, a poza koja aktivira najviše mišića kod muškaraca je – misionarska.

Od ostalih svakodnevnih aktivnosti pranje prozora troši 336 kalorija u sat vremena, usisavanje 215, igranje sa kućnim ljubimcem 204 kalorija na sat, a čišćenje dvorišta 362. Ne zaboravite ni da se smejate. Deset do 15 minuta smeha troši 10-40 kalorija, prenosi Večernji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar