najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mercedesov kombi budućnosti (video)

Mercedesov kreativni tim je došao na veliki broj ideja u oblasti isporuke na krajnju adresu korisnika, a sve to je implementirao u stidiju kombi vozila nazvanu Vision Van.

Vision Van ima potpuno automatizovan tovarni prostor. Inovativni algoritmi kontrolišu preuzimanje narudžbe, tovar, planiraju rutu i isporučuju robu dronovima i robotima. Vozač je praktično potreban samo da kontroliše proces i eventualno isporuči određene pošiljke.

“Razvili smo ovaj kombi jer smo videli dva velika trenda, prvi je urbanizacija, a drugi digitalizacija. To nam je dalo priliku da kreiramo sveobuhvatni sistem i unesemo nove ideje u kombi koji nudimo našim klijentima za finalnu isporuku na krajnju adresu”, kazao je Folker Morninveg, direktor u Mercedes-Benz Vans.

Mercedes je pripremio i dronove smeštene na krovu kombija. Oni će nositi manje pakete do krajnjeg korisnika i nakon isporuke se vraćaju na svoje mesto.

Za nešto teže pošiljke obezbeđeni su roboti koji prihvataju pošiljku u kombiju, spuštaju se niz rampu, odlaze na destinaciju isporuke i vraćaju se sa zadnje strane kombija na svoje mesto.

Efikasniji transport ljudi i robe, Mercedes planira da izvede i pomoću deljenja kombija. Tako će transportne firme po potrebi da biraju odgovarajuće vozilo za prevoz robe i da ga vraćaju nakon upotrebe, prenosi portal Vijesti.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike