Svojim GROZNIM eksperimentom učiteljica dokazala koliko je važno prati ruke (foto)

Nastavnici ponekad imaju poteškoća da nateraju svoje učenike da zapamte gradivo i zaokupe im pažnju, ali jedna učiteljica iz Severne Karoline pokazala je koliko je kreativnost važna za rad sa decom.

Naime, došla je na genijalnu ideju kako angažovati svoje učenike. Želela je da im dokaže koliko je važno pranje ruku, a lekcija je bila o bakterijama i koliko se one lako šire. Kako bi ih u to uverila, Džil Alen trebalo je samo nekoliko kriški hleba plastične vrećice i malo strpljenja.

Rezultat je ponosno podelila na svom Fejsbuk profilu, pri čemu se obratila svojim kolegama i napisala kako je ovo bio najodvratniji, ali najzabavniji eksperiment ikad.

– Uzmete tri kriške hleba. Neka svi učenici vide da krišku stavljate u vrećicu sa sterilnim rukavicama. Na vrećicu napišete ‘kontrolisano’. Potom skinete rukavice, operete ruke i drugu krišku stavite u drugu vrećicu sa natpisom ‘čisto’. Potom treću krišku date njima u ruke, kada ga dodirne svako dete u razredu, stavite ga u treću vrećicu i označite kao ‘prljavo’. Potom gledate kako se hleb menja tokom vremena pod uticajem bakterija – napisala je učiteljica, a rezultati su bili takvi da je svaki njen učenik zapamtio kako redovno treba prati ruke.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike