U trendu

„Balkanska međa“ zabranjena u Bujanovcu

Srpsko-ruski film „Balkanska međa“, inspirisan ratnim događajima na Kosovu i Metohiji 1999. godine, neće se prikazivati u Domu kulture u Bujanovcu iako je najavljen.

Kako saznaje RTS, direktor je zabranio prikazivanje da ne bi izazivao tenzije. O tome niko u ovoj ustanovi zvanično nije hteo da govori, jer je direktor odsutan.

Ni u lokalnoj samoupravi niko nije hteo da se oglasi, a i većina Bujanovčana sa kojima je kontaktirao RTS izbegavala je da govori o tome, ili nisu bili upoznati sa repertoarom.

„Balkanska međa“ je srpsko-ruski film koji prikazuje akciju ruskih specijalaca na prištinskom aerodromu neposredno posle bombardovanja 1999. godine.

5 komentara
 1. Milan

  Odličan film, ako nisu zabranjivali izrazito antisrpske filmove onda ni ovaj ne treba zabranjivati. Kome se tema ne sviđa – ne mora da gleda!

 2. REBEKA

  Ne mislim da film „MEDJA“,treba zabraniti za prikazivanje,jer svaka zabrana je nedemokratski cin.Medjutim,taj film je tako diletantski,i toliko vidljivo rusofilski,da cini rdjavu uslugu imidzu kako srbije,tako i onima,koji su ucestvovali sa srpske strane,u snimanju tog filma.Zao mi je mladog glumca Milosa Bikovica,koga je prizemna ruska propaganda, iskoristila da siri lazni mit o rusiji,kao o iskrenom prijatelju srbiji.Orden (ili medalja) koju mu je doneo u Beograd ruski diktator Putin,mala je kompenzacija za ono,sto je Bikovic izgubio,ucestvujuci u snumanu ovog bezvrednog filma.

 3. Playboy

  Konačno nešto stvarno Demokratsko u Srbiji. Taj film je namenjen izključivo rusima i rusofilima u Srbiji. Taj film unosi još veči razdor među Srbima i Albancima kao ravnopravnim stanovnicima na teritoriji Države Srbije i udubljuje lažnu i zlonamernu rusku propagandu u cilju produženja polako ali sigurno izgubljenog uticaja u njenoj zadnjoj gumberiji u Evropi. Ta zabrana je prvenstveno u korist Države Srbije i samim tim i najviše u korist Srpskog Naroda kao večinskog.

  1. Ja

   To sto pises nema veze sa demokratijom. Demokratija je sloboda a ovo je samovolja malog cinovnika u malom mestu. Film nije nikakva Ruska propaganda jer je radjen po istinitom dogadjaju. Ako se neko zbog ovog filma nalazi prozvan onda treba da se svi zapitamo zasto je tako!

 4. Anonimni

  Ako je tako, zabranite i Rambo film, jeb**a

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike