U trendu

Jug Radivojević odbio mesto direktora Drame NP

BEOGRAD – Reditelj Jug Radivojević obavestio je danas Upravni odbor Narodnog pozorišta da moli da ga razreše imenovanja na mesto direktora Drame, zbog politizacije i atmosfere koja je stvorena.

Narodno pozorište saopštilo je u ponedeljak da je, na osnovu Statuta i ovlašćenja upravnika, Dejan Savić doneo odluku da prvi čovek Dramskog sektora naše najveće i jedne od najznačajnijih institucija kulture, u narednom periodu umesto Željka Hubača bude Jug Radivojević, ugledni i afirmisani pozorišni i filmski reditelj.

Tim povodom Radivojević je poslao otvoreno pismo Upravnom odboru Narodnog pozorišta u Beogradu u kojem navodi da je „smena gospodina Željka Hubača izazvala oštru polarizaciju u ansamblu ‘Drame’, a samim tim i potpuno narušila atmosferu u istoj i smatram da bi mojim dolaskom na čelo ‘Drame’ bilo nemoguće u takvim okolnostima stvarati i sprovoditi dalje planove“

„Došlo je i do politizacije čitavog slučaja koji dodatno otežava ionako kompleksnu situaciju. Molim da me razrešite imenovanja na mesto direktora Drame Narodnog pozorišta, kako bi se kuća vratila svojim redovnim aktivnostima, a ja na mesto reditelja Drame, koje mi pripada“, naveo je Radivojević u otvorenom pismu UO Narodnog pozorišta.

Dosadašnji direktor Drame Željko Hubač nije želeo da komentariše svoju smenu s mesta direktora Drame Narodnog pozorišta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.