U trendu

Matijević: Mladi danas manje čitaju

TRSTENIK – U Trsteniku se održava tradicionalna manifestacija „Savremena srpska proza“, koja traje već cetvrtu deceniju, a ovogodišnji susreti su posvećeni dvojici pisaca, Vladanu Matijeviću i Miodragu Bulatoviću.

Veroljub Vukašinović, direktor Narodne biblioteke „Jefimija“ u Trsteniku rekao je danas da je cilj da se građani i učenici iz ovih krajeva upoznaju i sretnu sa piscima.

„Na taj način bi naša sredina dala određeni doprinos u proučavanju savremene srpske književnosti. To se i čini kroz zbornike radova koji se veoma često koriste u nastavi na fakultetima i slavističkim centrima“, rekao je Vukašinović.

Pisac Vladan Matijević, nekadašnji dobitnik NIN-ove nagrade, koji gostuje u Trsteniku na 35. Književnim susretima, razgovarao je danas za učenicima tršteničke Gimnazije.

U razgovoru za Tanjug, naš poznati pisac rekao je da mu je uvek drago da razgovara sa budućim čitaocima ali i kolegama.

„Meni je drago da čujem šta oni misle i šta ih interesuje. Jer milsim da ovo vreme nije pogodno za knjigu. Danas mladi mnogo manje čitaju nego što smo to mi radili i okrenuti su ka nekim bržim načinima čitanja, ka internetu. Zato mi je uvek zanimljivo kada se sa njima susretnem“, rekao je Matijević.

Matijević je do sada objavio dvanaest knjiga, šest romana, knjige priča.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar