U trendu

Na Bitef donatorskoj večeri prikupljeno 10 hiljada evra

BEOGRAD 21. novembra (Tanjug) -Na drugoj donatorskoj večeri Bitef festivala u hotelu Square Nine, uz podršku prijatelja festivala I&F McCann Grupe, prikupljeno je 10 hiljada evra i ta sredstva će biti usmerena u realizaciju programa Bitef festivala

Sredstva su prikupljenu od aukcije dela naših poznatih slikara Milete Prodanovića, Ivana Grubanova, Uroša Đurića i fotografkinje Jelene Janković, koja je održana u okviru donatorske večeri.

Deo aukcije bio je i Bitefov pozorišni kurs, tematska večera o istoriji evropskog pozorišta, kao i putovanje sa Ivanom Medenicom, umetničkim direktorom Bitefa, koje obuhvata obilazak pozorišta i gledanje predstava koje su kandidati za selekciju 53. Bitefa.

Ovo donatorsko veče čiji je cilj uspostavljanje novog modela podrške umetnosti i predstavlja jedinstveni događaj u sferi kulture kod nas okupilo je predstavnike diplomatskog kora, brojne ličnosti iz poslovnog, umetničkog i javnog života .

Okupljenima su se između ostalih obratili i Miloš Latinović, direktor Bitefa, glumica Nataša Ninković, ambasador Sem Fabrici, Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, Ivan Medenica, umetnički direktor Bitefa i Vanda Kučera, potpredsednica I&F McCann Grupe.

Na večeri je predstavljen i prvi broj magazina Klub prijatelja Bitefa.

Magazin je namenjen svima koje zanima svet kulture, umetnosti, ali i biznisa i preduzetništva.
Večeru su upotpunili zvuci gudačkog kvarteta Intermeco, kao i nastup specijalne gošće Lene Kovačević uz pratnju Gorana Potića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.