U trendu

I bankarke su divlje!

Koliko smo samo puta bili svedoci tužbi na račun muškaraca jer seksualno uznemiravaju svoje koleginice. Još uvek nije sasvim jasno šta tačno znači kada neko nekog seksualno uznemirava, da li je to samo dodirivanje erogenih zona ili malo „nevaljalog“ razgovora… Tek, nikome ne pada na pamet da bi se neki muškarac požalio jer ga neka koleginica navodi na kojekakve mutne radnje. Izuzetaka uvek ima, pravila ne postoje, a o tome govori i sledeći slučaj…

Kada je gospodin Entoni King počeo da radi za „Abej nešnel“ banku novembra 2000. imao je, reklo bi se, više nego prijatno radno okruženje. Njegov radni sto se nalazio u kancelariji sa još šest radnih stolova i za svakim je sedela po jedna gospođica. Koliko bi muškaraca ovakav posao opisalo kao idealan? 98 ili 99% njih? Elem, tri meseca kasnije, Entoni je tužio svoju firmu jer mu nije obezbedila normalne uslove za rad, tj. žalio se da ga koleginice konstantno seksualno uznemiravaju. To nije bila verbalna rasprava između njega i šefa odeljenja, već je slučaj dospeo i na sud.

Zvanično saopštenje banke glasilo je da je njima jako žao zbog cele stvari i da će preduzeti sve neophodne mere kako u budućnosti ne bi dolazilo do takvih i sličnih situacija. Dodali su i da im je jako stalo da među njihovim zaposlenima ne bude diskriminacije po bilo kom osnovu. Svejedno, banka nije preuzela odgovornost jer po njima nema realnih dokaza koji bi podržali Entonijevu tužbu.

Treba dodati da je Entoni na kraju dao otkaz jer nije želeo da se vrati na posao i nastavi sa radom u tako nezdravoj sredini. Seksualno uznemiravanje zaista jeste problem sa kojim se susrećemo, ali ovaj slučaj će se svejedno većini učiniti čudnim. Za muškarce koji čitaju ovaj tekst i prevrću očima jer ovakvu priliku čekaju ceo život a neko se tamo našao dovoljno pametnim da se žali, dodajemo da Entoni nije homoseksualac. Šta reći na kraju, ako priželjkujete da se vama ovako nešto desi, u Beogradu se otvara sve više predstavništava stranih banaka pa trk na šalter.

Napišite komentar