U trendu

Istraživanje vezano za seks šokiralo mnoge

Razloga je mnogo – rođenje deteta, čuvanje male dece, umor, svakodnevni stres…

Novo istraživanje koje su proveli naučnici sa univerziteta „Southampton“ šokiralo je mnoge. Oni su, naime, napravili anketu sa 4839 žena i 6669 muškaraca od 16 do 74 godine, a tema je bila seks, odnosno kada i kome on dosadi.

Rezultati su pokazali da su žene te kojima seksualni odnosi sa partnerom dosade, a neke izgube interes već nakon godinu dana! Razloga je mnogo – rođenje deteta, čuvanje male dece, umor, svakodnevni stres…

„Manjak želje za seksom može biti posledica umora, stresa, brige o deci… Više pogađa žene nego muškarce“, tvrde autori istraživanja i objašnjavaju kako ponekad na to utiče i nedostatak emocionalne bliskosti sa partnerom, loša komunikacija i zdravstveni problemi.

Žene su otkrile da im smeta arogantno ponašanje partnera, njihove tetovaže ili slični ukrasi po telu, a neke su navele i loše iskustvo u ranijim odnosima, pa čak i nasilan se*s. Čak 34 posto žena priznalo je da nemaju interes za odnosima, a isto tvrdi i tek 15 posto muškaraca, pokazalo je istraživanje objavljeno u magazinu „British Medical Journal Open“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.