Kad oni oblače svoje partnerke

Moda se menja, kao i lični ukus. Nešto što nam se do juče sviđalo može da nam dosadi, ili da zaključimo da nam se nešto drugo sviđa više. To je sasvim u redu; bilo bi zaista neobično da celog života volimo iste stvari. Sve to primeti se i na planu većem od ličnog; recimo, nekad je bilo pravilo da većina muškaraca više voli kad njihova partnerka ne nosi izazovnu odeću i ne šminka se (što je neke žene prilično nerviralo, naročito ako ih je njihov partner upoznao našminkane), mada su se i dalje na ulici osvrtali za zgodnim, doteranim i našminkanim devojkama. Da li je situacija i dalje takva?
Eksperimenta (i zabave) radi, rađeno je jedno manje ispitivanje u kom su muškarci zamoljeni da, prema svom ukusu, promene izgled svojih partnerki; na raspolaganju su im bili priličan asortiman garderobe, kao i šminkerka i frizer (koji za ovu priliku nije šišao, samo je prema želji menjao oblik frizure). Ispitani muškarci bili su između 20 i 30 godina stari, studenti ili zaposleni (fakultetskog obrazovanja); nije bilo bogataša, a sa partnerkama su bili u vezi između četiri meseca i nekoliko godina. Kakvi su bili rezultati?
Pokazalo se da danas muškarci vole kada se njihove partnerke malo više "pokazuju". Partnerke su uglavnom imale malo konzervativniji ukus; nekad jer im se tako više sviđalo, a nekad jer nisu bile sigurne kako bi njihovi partneri reagovali ako bi se jače našminkale i "bezobraznije" obukle. Ispalo je da su im strahovanja bila neopravdana. Kad je u pitanju šminka, muškarcima se baš sviđalo kad im je partnerka jače, upadljivije našminkana (naravno, ne preterano, pošto ovde govorimo o svakodnevnom izgledu, a ne o glamuroznim proslavama). Takođe, dopalo im se i kad im je partnerka atraktivno obučena; malo dublji dekolte i izgled pop zvezde izgledaju im privlačno. Kad je reč o kosi, većina voli da njihova izabranica ima dugu, puštenu kosu, a ni "nestašna" frizura ne smeta (zanimljiv je podatak da dugokosi muškarci često vole devojke sa kratkom kosom).
Ukratko: ako ste žena koja voli da se doteruje i izgleda atraktivno, samo napred! Njima se to definitivno sviđa i nemaju želju da sakriju vaš fenomenalni izgled.

Ostavite komentar