U trendu

Ljubav će sve da pobedi?

Ima onih koji veruju da će ljubav da pobedi sve. Da je dovoljno da se njih dvoje vole, i sve će, pre ili kasnije, doći na svoje mesto. To je lepa, romantična ideja, ali, nažalost, praksa pokazuje da to ne ide tako i da ljubav ipak nije svemoćna.
Ukoliko vas voljena osoba zlostavlja, vaša ljubav to neće promeniti. Nije mali broj onih koji veruju da će njihova ljubav promeniti nasilnu osobu, ili žive u uverenju tipa: "Tri supruge je batinama poslao u bolnicu, ali ja ga volim pa mene neće". Nasilne osobe je veoma teško promeniti; ljubav tu može u nekoj meri da pomogne, ali nije dovoljna- ni blizu. A teško da će zdrava osoba moći dugo da voli nekoga ko je zlostavlja.
Bilo bi lepo reći da ljubav može da pobedi siromaštvo, nema veze što ste gladni i u staroj odeći, neadekvatnoj da vas zaštiti od hladnog vremena, dovoljno je što se vi volite; u praksi se pokazalo da je jedan od najčešćih uzroka sukoba među partnerima novac, i ne, nisu svi koji se svađaju zbog novca gramzivi i materijalisti. Kad ste često gladni, bolešljivi zbog gladi i zbog toga što nemate odeću koja bi vas zaštitila od hladnoće, a ni grejanje ne možete da platite, kad vas je sramota zbog "ofucanog" izgleda, a nemate novca za bolje, nezadovoljstvo se konstantno gomila. Nije da ćete se uvek svađati s partnerom ili partnerkom zbog novca; sukobi bi mogli da izbijaju i oko sitnica i zato što ste oboje nezadovoljni i zbog toga svadljivi. U takvoj atmosferi, i ljubav vremenom bledi.
Divno je kad se dvoje vole, ali ne i dovoljno za opstanak veze. Neophodno je i da slično vrednuju stvari (ne sve, ali one koje su im najbitnije da – veza neće ići ako su jednome glavna deca i toplo porodično gnezdo, a drugome karijera), kao i da su oboje posvećeni vezi, što će reći, da na nju ne gledaju kao na nešto što mogu da prekinu kad "neće više da se igraju".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.