Malo drugačije zapovesti (1)

Kad god se zabavljate sa nekom osobom, čak i ako se samo neobavezno viđate, možete se naći u nekim vrlo čudnim situacijama. Koliko puta ste otišli ili pobegli od neočekivane ili glupave rasprave, a da niste imali nikakvu predstavu o tome da ste nešto loše učinili? Šta je sa onim situacijama u kojima ste se izderali na nekog zbog neke sitnice, kakva je, recimo, promena plana?
Upravo stoga je dobro da, ako ste već u vezi, poznajete ljubavne zapovesti, izrečene i neizrečene, zapisane ili usmene. Neke su vrlo logične, neke pak uopšte nemaju smisla. Ipak, morate ih znati sve odreda.
Nemoj se nabacivati mojim prijateljima
Ovo je vrlo važna zapovest. Svako želi da se njegovi prijatelji zbilja dopadnu dečku ili devojci sa kojom je u vezi, ali nemojmo preterivati. Opet, ako neko treba da vas podseti na ovu zapovest, i ne pomišljajte na ozbiljnu vezu. Napustite ring, odložite peškir i idite kući. Dovoljno ste pokazali.
Nemoj mi govoriti šta treba da radim
Niste ničiji šef (bar dok ne dobijete svoju decu). Dakle, ne zavaravajte se da možete ćuškati sve oko sebe i soliti im pamet, posebno ne osobe sa kojima se zabavljate.
Nemoj voleti moje prijatelje više nego mene samog
Postoji li devojka koja želi da dečko ide u šoping sa njenom najboljom prijateljicom – bez nje? Kom bi se momku dopalo da njegova devojka nabavi kartu više za utakmicu i ponudi je njegovom cimeru? Ponavljamo, iako želite da se sve osobe u vašem životu slože, nemojte biti smešni.
Nemoj me potcenjivati
Ne govorite da ste vi sjajna osoba, a da je vaš partner glup. Nemojte je podsećati na to da ste bolji vozač od nje. Prestanite da mu govorite koliko novca zarađujete, jer radite u inostranoj firmi. Osećate da ste značajni i veliki! Druga osoba oseća da je majušna! Druga osoba pobesni! Na početku svake nove veze trebalo bi da postoji znak na kome piše: "Dobro došli u vezu. Ako ne možete da spakujete svoj ego ispod sedišta, odložite ga u predvorju."
Pitaj pre nego što pojedeš poslednje parče
Zapovest koja se nijednom namćoru ne mora posebno objašnjavati.

Ostavite komentar