Odvojeni ormani

Nekada svađe među partnerima mogu biti oko nečega što, gledano sa strane, deluje kao zaista šašav povod za sukob – recimo, oko ormana. Šašavo ili ne, nemali broj parova se, između ostalog, i oko ormana relativno često posvađa, ili bar "tiho reže" jedno na drugo zbog toga. Rešenje ovog problema moglo bi da bude razdvajanje ormana.
Zbog čega bi orman bio razlog za sukob? Zbog više stvari. Ona ima toliko odeće da on nema gde da stavi svoju. On svoju odeću samo nabaca u orman i tako zauzme više prostora nego što je realno neophodno, a tog prostora ionako nema dovoljno. Njoj je muka čim otvori orman i vidi kako je on samo nabacao cipele unutra. Njemu nije jasno kako njoj to može da smeta kad, i tako nabacane, njegove cipele (tri para) zauzimaju neuporedivo manje mesta od dvadesetak pari cipela, koliko ona ima. I tako redom. Ovo što smo izneli takođe su neki muško-ženski stereotipi, u stvarnosti u svakoj od tih rečenica možete zameniti "on" i "ona", i to će i dalje predstavljati relativno čest sukob.
Ukoliko ovakav sukob postoji, najjednostavnije rešenje je da svako ima svoj orman. Nekad je to teže izvesti s obzirom na raspoloživ prostor i finansije, ali je uglavnom moguće, makar se na to čekalo neko vreme dok se ne sakupi dovoljno novca. Investicija je vredna toga, jer nakon razdvajanja ormana sukobi te vrste prestaju praktično smesta.
Kad svako ima svoj orman, nema više svađe oko toga koji deo ormana je čiji, ni "širenja" na njegov ili njen deo ormana. Neko svoje stvari drži neuredno? Nikakav problem, jer se to dešava "iza zatvorenih vrata", i to iza vrata koja vi nemate potrebu da otvarate, tako da se ne može desiti da na vas padnu njegove ili njene patike, reket, tri loptice za tenis i nekoliko komada odeće (u različitim stanjima čistoće) dok pokušavate da uzmete majicu.
Divno je koliko se nakon primene ovog rešenja osećate rasterećeno… Dok vas voljena osoba ne zamoli da u vaš orman stavi "samo ovo" jer kod nje nema mesta, a vi nemate srca da odbijete.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike