Šta muškarce ne smete pitati?

Foto: DayronV/Pixabay.com

Jedna od najvažnijih (ako ne i najvažnija) stvari za uspešnu vezu je dobra komunikacija između partnera. Da bi se ostvarila uspešna komunikacija, treba, između ostalog, postavljati pitanja. To, naravno, ne znači da treba svakog časa nešto zapitkivati; pored toga, postoje pitanja koja jednostavno ne treba postavljati. Neka pitanja ne doprinose komunikaciji, već je samo ometaju i zato ih treba izbegavati. Evo nekih primera.

Misliš li da je ona seksi?
Ovim se, zapravo, pita: “Da li je ona više seksi od mene?” Pokazuje se nesigurnost i kamče se komplimenti. Muškarci uglavnom mrze kad im se komplimenti iznuđuju, a najseksi žene su u principu one koje su sigurne u svoj seksepil. Ne bi bilo loše da žene, pre nego što postave takvo pitanje, razmisle kako bi se osetile da ih njihov partner pita: “Pogledaj onog tipa, zar ti ne izgleda fenomenalno?” Naravno da bi žene rekle svom partneru da on izgleda mnogo bolje – sasvim je očigledno šta se takvim pitanjem pokušava – ali, kako bi se osećale kad bi ih partner svakog časa nešto takvo pitao?

Da li bi mi rekao da tvoj ortak vara svoju devojku?
Možda bi, a možda i ne bi. Zapravo, to najviše zavisi od toga kakva je osoba žena koja postavlja to pitanje. Naime, ako će se žena ljutiti na svog partnera ukoliko se on i dalje druži sa svojim ortakom ženskarošem – ne, on neće želeti da joj kaže da je njegov ortak prevario svoju devojku. Ukoliko će žena “bez dramljenja” primiti činjenicu da prijatelj njenog partnera vara svoju devojku, partner će joj možda i reći za to. U svakom slučaju, besmisleno je unapred postavljati takvo pitanje, jer muškarac teško da može unapred da zna kako bi postupio u jednoj apstraktnoj situaciji (apstraktnoj, jer – koji ortak, koja devojka, pod kojim okolnostima se desilo neverstvo?).

Misliš li da je Pamela Anderson zgodna?
Da li vi mislite da je, recimo, Vin Dizel dobar “frajer”? “Dobar frajer” i “dobra riba” su kategorije koje najviše zavise od ličnog ukusa; takvo pitanje je najčešće još jedan pokušaj da se iskamče komplimenti. Ukoliko zaista čeznete za tim da češće dobijate komplimente, iskreno to recite partneru, a nemojte ga ucenjivati takvim pitanjima.

Ostavite komentar