Avantura zvana farbanje kose (2)

Koja je prava boja za vas? Svako od nas može da ofarba svoju kosu u ružičasto, zeleno ili crno, ako to želi. U zavisnosti od prirodne boje naše kose, proces varira od bojenja kose iz jednog poteza, pa sve do komplikovanijih „operacija“ koje su neophodne da bi kosa dobila željenu boju. Evo boja koje možete postići samo jednim farbanjem.

Generalno, ljudi crne kose najlakše postižu nijanse crvene i tamnobraon kose. Oni koji su smeđi mogu bez problema da se ofarbaju u neke nijanse braon boje, plave, crvene ili karamel. Najzad, plavokosi muškarci mogu lako da posvetle kosu ili da je ofarbaju u braon i crvenu.

Izbor boje kose zavisi i od boje vašeg tena. Doduše, ne postoji generalno pravilo o tome koja je boja savršena za koga. Bilo kako bilo, profesionalni frizeri smatraju da muškarci sa tamnijom kožom bolje izgledaju ako koriste hladne tonove. Najbolje opcije za ljude tamnijeg tena bile bi sledeće: zlatasti pramenovi, zlatne nijanse sa crvenkastim pramenovima, zlatnobraon, topla braon, mahagoni, bakarna, kestenjasta, kao i topli tonovi sive i bele.

Sa druge strane, momci sa svetlom kožom treba da se opredele za toplije boje: pepeljastu, platinastoplavu, braon, tamnobraon, crnu, grafitnosivu, tamnoljubičastu i belu.

Najčešće greške pri farbanju nastaju onda kada muškarac napravi grešku pa potom pokuša da je ispravi na svoju ruku. Ako vam kosa ne bude onakva kakva ste želeli da bude, morate konsultovati profesionalca koji će problem umeti da reši. U protivnom, može da se desi da pogoršate stvari.

Osnovni saveti za negu farbane kose glase:

  • Koristite šampon i regenerator koji su specijalno napravljeni za farbanu kosu.

  • Da vam boja ne bi izbledela, na suncu nosite kačket, šešir ili koristite proizvod za kosu sa UV-filterima koji će je zaštiti od štetnog delovanja sunčevih zraka.

  • Koristite češalj sa širokim zupcima i kosu posle pranja nežno umotajte u peškir umesto da je njime agresivno trljate.

  • Napišite komentar

    Najnovije iz rubrike