U trendu

Izbegavanje grešaka

Modni stilisti odavno tvrde da odelo u velikoj meri čini čoveka. I istina je da osobe koje nas ne poznaju osnovnu i često presudnu predstavu o nama prilikom prvog susreta stiču već posle 30 sekundi. A boduje se sve: pol, godine, oči, stas, opšti izgled, govor tela i način izražavanja. Pošto na neke stvari ne možemo da utičemo (one su ipak dar prirode), imidž je nešto na čemu svakako može da se poradi. Određena pravila se nikada ne menjaju, a njihovo kršenje neće vas predstaviti u najboljem svetlu. Stvar je jasna – teksas košulja se ne nosi s farmerkama..
Ako već morate da nosite kravatu, trudite se da je ne nosite s košuljom kratkih rukava. Takav izgled odgovara zaposlenima u restoranu brze hrane, ali ne i osobi koja sebe želi da predstavi kao uspešnog poslovnog čoveka. A kad smo već kod „kratkih“ stvari, nema ništa ružnije na muškarcu od kratkih pantalona ispod kojih vire čarape. Dužina pantalona je dobra ako se na prednjem delu nogavice napravi blagi pregib kada ih probate s cipelama. Što se tiče čarapa, one bi trebalo da budu iste boje kao i pantalone i dovoljno dugačke da ispod nogavice ne viri goli zglob kada prekrstite nogu.
Cipele su jedan od najvažnijih elemenata muške garderobe. One, pre svega, treba da se sijaju od čistoće, da budu očuvane i da odgovaraju prilici i odeći koju tog trenutka nosite. Tako se uz svečano odelo nose isključivo cipele na šniranje. U skladu s bojom cipela za koje ste se odlučili odaberite i boju kaiša koji ćete nositi. Što se tiče sakoa, nikada ne zakopčavajte donje dugme, posebno ako je reč o modelu s jednorednim kopčanjem. Sakoi su klasični odevni predmeti i odgovaraju poslovnom kodeksu oblačenja. Ispod rukava muškog sakoa sme da viri samo četvrtina, najviše polovina, manžete na košulji koju ste odlučili da obučete za tu priliku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.