(Ne)prijatelji

S obzirom na to da se danas sve kasnije ulazi u bračne vode, pretpostavlja se i da je zbirka bivših ljubavi mnogo bogatija. Neke su ostavile toliko traga da smo im već posle mesec dana zaboravili i ime, dok s nekima, baš kao i dok smo bili u vezi, imamo odličan odnos, obraćamo im se za pomoć i prijateljski savet. Otuda i potreba da se tačno odredi mesto kome vaša bivša partnerka pripada, jer u suprotnom ona može i dalje (svesno ili nesvesno) uticati na vas i vaše buduće veze. Drugim rečima: kontrolišite situaciju.

S nekim od bivših treba da ostanete u prijateljskim odnosima, s drugima da se povremeno viđate radi povremenog neobaveznog seksa, a treće treba zauvek zaboraviti. Ostanite prijatelj s njom ukoliko primetite da među vama više definitivno nema hemije, čak ni pod dejstvom alkohola i ako je više vidite kao sestru nego kao ljubavnicu. Čak i kada se ljubav ugasi, to ne znači da ne možete uživati u njenom društvu. Još ako osećate da pred njom možete da komentarišete druge devojke i da vas ona u tome podržava, veća je verovatnoća da ćete biti prijatelji nego ljubavnici.

Devojkama je, naravno, poznato da momci bez stalnih partnerki imaju svoje potrebe. Povremeni seks s bivšom može biti mnogo prijatniji (i sigurniji) nego onaj s devojkom koju ste tek upoznali na nekoj žurci. Dokle god mu je cilj samo dobar provod, seks s bivšom može biti pozitivna stvar; ne samo da se pored nje već osećate sasvim opušteno u toku vođenja ljubavi već je i ulog mali pošto je veza gotova.

Raskid je retko bezbolan, ali ponekad je ipak rezultat obostrane želje, bez teških reči i suza. U tim slučajevima moguće je da ona ostane sastavni deo vašeg života uz povremene kontakte. Pošto više ne učestvujete svakodnevno u njenom životu, možete da se distancirate od osećanja i počnete da je posmatrate više kao osobu, a ne kao bivšu koja vam samo otvara stare rane.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.