Neka vrsta krize

Ponekad se dešava da poslovni neuspesi budu samo realna posledica nečega što ne štima u sferi privatnog života. Privatni problemi često i nesvesno umeju da se reflektuju na naše karijere, i to tako da teskoba nastavlja da nas prati čak i onda kada pođemo na posao i zalupimo kućna vrata za sobom. U takvim situacijama neophodno je suočiti se s realnošću i preispitati sebe: šta je ono što nas zaista muči? Kako prebroditi nervozu ili nespokojstvo koje nas sprečava da pođemo dalje?
Pre svega, trudite se da budete koncentrisani na pozitivne strane svog posla. Razmislite kojim delatnostima biste voleli da se bavite. Ukoliko se to ne poklapa s onim što trenutno radite, eto pravog uzroka svih frustracija. Nisu krivi mala plata i nezgodan šef. Opustite se i pokušajte da predstavite svoj život fotografijom. Koja slika vam se tada pojavljuje pred očima? Da li ste na njoj srećni ili tužni? Osećate li se kao da ste se izgubili ili ste zadovoljni? Jeste li na nekoj raskrsnici, u tropskoj džungli ili u toplom porodičnom gnezdu? Atmosfera s vaše zamišljene slike odraz je vaše trenutne situacije. Razmislite šta biste mogli da uradite da biste se osećali bolje.
Najvažnije je, naravno, da krenete napred. Možda i niste nezadovoljni samim poslom, već činjenicom da "tapkate u mestu". Pokrenite se, probudite ambicije, naučite nešto novo, obogatite svoj život dodatnim veštinama i znanjem. Potrebna je samo dobra organizacija. Povucite crtu između posla i privatnog života. Nemojte da dozvolite da vam rad potpuno oduzme slobodno vreme, prijatelje, ljubav, porodicu. Ako se bolje organizujete, moći ćete sve da postignete. Za početak, pokušajte da po isteku radnog vremena stavite tačku na sve poslovne brige. Ono što predstavlja krizu u vašem poslovnom okruženju ne bi smelo da se prenosi na sferu vašeg privatnog života.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike