Pratite fudbal

Za vreme svetskog prvenstva u fudbalu nebitno je sve osim igre. Terorizam, neprilike na poslu, problemi u ljubavi, nov auto kupljen na lizing… Sve postaje nebitno od trenutka kada se lopta zakotrlja. Biti fudbalski fanatik ili, blaže rečeno, fudbalski opsesivac, znači konstantno podgrevanje adolescenta u sebi. Pravi fudbalski zanesenjaci nikad nisu ni pustili da dečak izađe iz njih. Otuda smo večno ogrnuti u infantilnost, iako smo s godinama naučili da prema potrebama odglumimo zrelost.

Pratiti fudbal znači biti permanentno prikopčan na lanac laži. Nekome ćete reći ovo, a nekome ono, važno je samo da na vreme stignete na prenos utakmice. Ovo naročito dolazi do izražaja kada je svetsko prvenstvo locirano na neevropskim kontinentima. Tada, zbog suludih termina utakmica, jednostavno morate postati sezonski lažov iz nužde.

Pored toga, treba imati na umu da devojke vole muškarce koji obožavaju fudbal. One vole obrazovane i duhovite momke koji su ujedno i u kontaktu sa svojim „unutrašnjim huliganom“. Svetska prvenstva unela su izvesnu dozu tolerancije u žene, tako da više ne moramo da toliko revnosno opravdavamo svoju odsutnost čak i prilikom seksa. Današnja dobro obaveštena devojka zna da će dan kada žena uspe da odvoji muškarca od fudbala biti onaj kada postigne da ga dovede do devedesetominutnog orgazma.

Da ne bude da je reč o diskriminaciji, treba reći da su fudbalske utakmice na svetskim prvenstvima zanimljive i suprotnom polu, iz pobuda koje jači pol ne ume da objasni. Pošto je malo onih koje se razumeju u fudbalska pravila, veća je verovatnoća da one utakmicu posmatraju ne zbog fudbalskih majstorija koliko zbog dobrog izgleda pojedinih fudbalera. U svakom slučaju, nama je svejedno šta one gledaju, sve dok nas ne ometaju dok sedimo ispred ekrana i pratimo loptu koja se uporno kotrlja sve do gola.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.