Raspolaganje budžetom

Mozak kao da ne shvata baš najbolje šta je to novac; čini se da ne razume kako papir ili metal može da bude toliko važan. Što je još gore, kada je novac potrošen, stari emocionalni delovi mozga ni to ne shvataju, a tada nastaju nevolje.

Najopasnija radnja nije sticanje ili trošenje novca, već razmišljanje o njemu, a naročito je štetno povezivanje novca sa seksom. Kada je muškarac u pitanju, misao da će novac podržati njegovu seksualnu nameru i njeno ostvarivanje potpuni je promašaj i najgora vrsta razornog zla. U čemu je problem?

Pre svega, u tome da novac, tehnički gledano, uvek može da ubrza stvari, to jest može da pomogne muškarcu da ostvari svoju seksualnu nameru. Taj trend je u sadašnjem vremenu gotovo opšte pravilo. Danas novac u pojedinim kulturama ima status božanstva. Novac magično privlači ženu, ali zapitajte se kako. Privlači je on, a ne vi. Novac vam je u stvari suparnik – kao neki idealni virtuelni muškarac.

Imajte na umu da vaš suparnik nije nimalo lak. To znači da ne treba davati pare na osnovu ženinih mnogobrojnih razloga, već treba kontrolisati novac držeći se vlastite procene, te treba pospešivati ženino uverenje da će u bliskoj ili daljoj budućnosti vaš novac pasti pod njen uticaj.

S druge strane, pare koje je zaradila sama – žena uvek smatra svojim. Ženske pare nikada nisu vaše, čak ni kada vam ih ona velikodušno nudi. Ženska ponuda je zamka, jer je to tako prirodno regulisano. Mada to ne izgleda tako, žene imaju pošteniji odnos prema novcu. One besomučno troše novac, jer on predstavlja sredstvo u njihovim rukama i zato nisu emotivno opterećene. U poznatoj ekonomskoj krizi u Americi 1929. muškarci su zbog bankrota skakali s prozora zgrada u Volstritu, dok sa ženama to nije bio slučaj.

Da li ste ikada čuli ili pročitali da se neka ubila zato što je bankrotirala? Ako jeste, to je verovatno bila lažna informacija pošto se žene ne ubijaju zbog novca. Dodajmo na kraju notornu činjenicu da najveća količina novca zarađenog na ovaj ili onaj način direktno ili posredno na kraju završava pre u ženskim nego u muškim rukama.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike