Smanjite znojenje

Tropske vrućine kojima smo izloženi u toku leta zahtevaju i od muškaraca da imaju dezodorans pri ruci. U stiku, spreju ili kao gel, ovaj proizvod sprečava prekomerno znojenje i uliva sigurnost tokom čitavog dana. Međutim, iako je tržište preplavljeno raznim preparatima, onima s alkoholom, antiperspirantima, kao i onima bez mirisa, izbor idealnog proizvoda postaje veoma komplikovan.
Delovanje dezodoransa, kao i parfema, uostalom, ne zavisi samo od tipa kože već i od odeće, hrane, izbora pića, kao i od kompletnog zdravstvenog stanja. Za potpunu zaštitu svega pomenutog nije dovoljan samo jedan proizvod – treba imati nekoliko njih. Neugodan miris koji proizvodi znoj možete ukloniti u potpunosti samo ako ujutru nakon tuširanja nanesete dezodorans u spreju, a zatim u toku dana predeo pazuha blago obrišete vlažnim maramicama i nanesete dezodorans u stiku ili onaj s kuglicom. Ukoliko se sam proces ponavlja iz dana u dan tokom letnjih žega, postoji način da se izborite sa znojenjem.
Istina, žene su tu u blagoj prednosti. One su uklonile dlačice ispod pazuha, a često nose i torbe u koje može da stane ne jedan dezodorans, nego orman prepun parfema. S te strane im je znatno olakšana upotreba dezodoransa. Srećom, modni trendovi u poslednje vreme dozvoljavaju da i muškarci nose manje ili veće torbe u koje mogu da smeste sve svoje potrepštine. Kozmetička industrija je u međuvremenu razvila i modele bočica koji nisu veći od mobilnog telefona, što vam omogućava da svoj omiljeni dezodorans ponesete i u džepu ako vam je potreban.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.