U trendu

Šta kaže šef?

Bez obzira na to koliko dugo ste u firmi u kojoj radite, odnos sa šefom spada u sferu života s kojom nikada ne možete da računate na sigurno. Da li je raspoložen i koliko, i da li od njegovog raspoloženja zavisi njegov odnos prema zaposlenima, uključujući i vas? To znači da bi trebalo da znate kada je pravi trenutak da se obratite šefu ili da po njegovom izrazu lica možete da prepoznate kada je, a kada nije raspoložen…
Ukoliko u poslednjih godinu dana imate dobru saradnju sa svojim šefom, vrlo je moguće da ste sigurni kako se taj odnos nadalje neće menjati u negativnom pravcu. Međutim, na poslu je uvek moguća pojava nečeg nepredviđenog. Čak i kada je očito da je on veoma zainteresovan da vam pomogne u napretku karijere, čak i ako vam je odobrio dodatnu edukaciju, nemojte biti sigurni da se vaš poslovni odnos neće promeniti. Razlozi mogu da budu mnogi. Naravno, ukoliko je vaš šef osoba od koje možete mnogo da naučite, jer je nesebičan u davanju informacija i saveta, onda se može reći da imate sreće. Šefove koji su pošteni, koji su jake i stabilne ličnosti, treba ceniti. Od njih ne treba strepeti; ukoliko su oni prijatni, i u njihovom društvu će vam biti prijatno. Još ako su u pitanju dobri lideri i ako umeju da cene vaše predloge i sugestije, onda u komunikaciji sa šefom neće biti previše problema. Ukoliko vaš odnos počiva na međusobnom poverenju, što je neophodno za dobru poslovnu saradnju, dobro je da sa šefom ponekad porazgovarate i o svojim ciljevima u karijeri.
Uvek ga pažljivo slušajte kada vam se obraća, ceniće tu vašu komunikacionu sposobnost. Poslovno poverenje je nešto što se gradi, od početničkog verovanja do bezgraničnog poslovnog poverenja. A ako vam se dogodi da napravite poslovnu grešku, nemojte se plašiti reakcije, preuzmite odgovornost i suočite se s nastalim problemom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.