U trendu

Što kraće, to bolje (1)

Bez obzira na to koliko vam se dotična dama dopada, onoga trenutka kada budete imali u rukama broj njenog telefona, potrebno je da imate na umu pravila telefonskog bontona, od kojih je najosnovnije to da kraći razgovor uvek ostavlja bolji utisak. Pitanje koje se samo od sebe nameće jeste da li ćete izgubiti dostojanstvo ako budete požurili i pozvali je čim se probudite?

Čak i da vas nestrpljenje istog trenutka dovede do telefonskog aparata, stalno imajte na umu da je najbolje biti kratak i jasan. Bilo da ste uspešan advokat ili student, vaš cilj je da je uverite kako vodite vrlo aktivan i ispunjen život. Ako vaši prvi telefonski razgovori budu kratki, ona će steći utisak da ste veoma tražena i vredna osoba i sigurno će poželeti da vas bolje upozna. Zbog toga sve ono što je najbolje ostavite za sam kraj. Po starom nepisanom pravilu, najduže i najtrajnije se pamti ono što izgovorite na samom kraju razgovora koji vodite. Stoga ne bi bilo loše da joj na kraju razgovora kažete nešto što je vedro, duhovito, lepo i veselo. Ukoliko uspete da joj donesete širok osmeh na lice pre nego što spustite slušalicu i završite razgovor, imaćete sigurno daleko veće šanse da je nagovorite da izađe s vama.

Kada ste već odlučili da je pozovete, ne bi bilo loše da za svaki slučaj imate dobar razlog zbog kojeg ste je pozvali. Vaš krajnji cilj ionako nije tek neobavezno ćaskanje s njom nego da je pozovete na večeru ili u bioskop. Zato se dobro pripremite pre nego što počnete da ukucavate njen broj telefona – tako ćete izbeći mučnu tišinu, koja može nastati ako se niste unapred pripremili za neke njene odgovore, pitanja ili komentare. Podrazumeva se da je potrebno da budete veoma pristojni. Zaboravite na sve svoje brige pre nego što započnete vaš prvi telefonski razgovor. Ako ste imali izuzetno loš dan na poslu ili na fakultetu, sačekajte da vam se raspoloženje popravi i tek onda je pozovite. Ostavićete mnogo bolji utisak ako budete vedri i dobro raspoloženi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.