U trendu

Uspešna draga (2)

Zamislite da je ona na samom početku veze mnogo uspešnija od vas. Od prvog trenutka niste u poziciji da joj parirate. Ne možete da pratite njene skupe navike. Nemate karijeru njenog formata. Da li je veza samim tim potpuno nemoguća? Ako je ona stalno zauzeta poslovnim obavezama, kako će uspeti da pronađe vremena za vas i vašu vezu? Pokušajte da izbegnete instant rešenja, kao što su dodatni posao i veći angažman. Umesto da očajavate – neka vam njen uspeh bude neka vrsta motivacije.
Pitanje inferiornosti među partnerima nije razlog da narušite vezu u kojoj ste, ali profesionalni uspeh može da bude uzrok mnogih rasprava. Ipak, rasplet ne mora uvek biti razočaravajući… Potrebno je samo malo truda da bi se povratilo samopouzdanje. Umesto da kapitulirate, izborite se za sebe ili, ako već morate da kapitulirate, učinite to direktno – u razgovoru koji ćete voditi licem u lice. Veza nije poligon na kojem se partneri utrkuju i međusobno potvrđuju. U slučaju da je tako, radi se o inhibirajućoj vrsti nadmetanja. Ukoliko ste oboje dovoljno zreli, lako će se podneti činjenica da nekome od vas u jednom periodu ide bolje. Ipak, u svakom trenutku treba znati da novac ne sme da bude temelj na kome će se graditi neka ličnost.
Muškarcu, naravno, nije lako da se nosi s uspehom voljene žene, posbno ukoliko nije sposoban da je prati. Čak i kada je žena dovoljno svesna problema koji je između njih i iz zdravog ugla posmatra čitavu zavrzlamu, muškarcu sloljenog ega to neće biti dovoljno. Njeno razumevanje tumačiće kao sažaljenje, a nerazumevanje kao prezir i signal da se sprema raskid. Zbog toga ne dozvolite da vas takve stvari izbace iz koloseka, jer je gubitak samopouzdanja ono što žene najteže opraštaju. Ništa vas ne sprečava da i s manje novca budete džentlmen. Dobro se organizujte, smanjite svoje troškove, ali nikada nemojte zaboraviti da joj priredite neko sitno zadovoljstvo. Investirajte ljubav i pažnju u vašu vezu. Za razliku od novca, te stvari su neprocenjive.

1 komentar
  1. Jelena Knežević

    Bravo! Kraj teksta je sjajan. Savršeno gađa tamo gde treba. Dve najveće istine su upravo te: da se gubitak samopouzdanja najteže oprašta, kao i to da u trenucima kada im je teško, razumevanje tumače kao sažaljenje, a nerazumevanje kao aroganciju i spremanje raskida.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike