Žene u grupama – neosvojiva tvrđava?

Žene koje se petkom uveče kreću u grupicama uvek su bile izvor anksioznosti za muškarce. Kada devojka koja vam se sviđa izađe sa drugaricama, čini vam se da je nedostupna i da je bilo kakvo "startovanje" nemoguće. Vojničkim jezikom rečeno, odbrambene snage njene grupe brojčano prevazilaze vaše snage napada.
Postoje predrasude da ženama u grupama ne treba prilaziti jer su ženske večeri ionako rezervisane za ogovaranje muškaraca, te biste kao pripadnik te "inferiorne" vrste samo upali u zamku podsmeha ako biste im se približili. Naravno da je reč o nečemu što apsolutno nije tačno. To će pre biti jeftin izgovor onih koji nemaju dovoljno hrabrosti. Infiltriranje u "tvrđavu žena" možda jeste teška misija, ali nije i nemoguća. Umesto da razmišljate kao tipičan luzer, razmišljajte pobednički: budete li jedini muškarac u društvu, neće biti konkurencije niti bilo koga ko bi mogao da vam pomrsi račune i poremeti planove.
Sada zamislite borbeno polje. U kafiću ste sa društvom. Ona stoji pored šanka okružena drugaricama. Hvatate njen pogled i počinje nema igra između vas dvoje: ona zabacuje glavu nazad smejući se i za trenutak vas opet pogleda. Šta sad, pitate se? Da je sama, ili bar u manjem društvu, sve bi išlo neuporedivo lakše. Posmatrate njene drugarice. Ona plavuša bi vas pojela za doručak, mislite. Crnka bi sigurno krenula na vas nekim dosadnim pitanjima. Kako da preskočite zidine zvane njene drugarice i probijete se do svoje dragane?
Prvo strateško pravilo glasi: razgovarajte sa svima iz njenog društva. Biće vam lakše da je osvojite ukoliko vas njene drugarice poštuju. Kada rešite da im se obratite, obratite se svim devojkama. Potrudite se da se dopadnete svakoj od njih, te da na taj način spustite njihov kolektivni gard. Naravno, to je lakše reći nego učiniti. Ipak, sve što vredi u životu i jeste rizično, zar ne?
Umesto standardnog šarmiranja jedne devojke, sada treba da umnožite taj proces. Budite ljubazni, vaspitani i predusretljivi. Postavljajte puno pitanja tako da one obave veći deo priče. Postepeno se možete fokusirati na devojku koja je predmet vaših želja, ali nemojte se žuriti.
Ukoliko vam ovo ipak deluje neizvodljivo, postoji i jednostavniji način. Priđite jednoj od devojaka, jednostavno se pozdravite i otpočnite neobaveznu prijateljsku konverzaciju. Onda razgovor preusmerite na pokušaj da upoznate devojku koja vam se sviđa. Recite nešto poput: "Sa kim si ti ovde?", "A ko su ti ovi prijatelji" ili "Izgleda da se tvoja drugarica dosađuje. Kako se ona zove?"
Ako baš zaista nemate živaca za ovakve igre, onda pokušajte da ulovite devojku koja vam se dopada dok je sama. To može biti pri povratku iz toaleta ili kad bude odlazila po još jedno piće. Morate biti brzi pošto će ona verovatno biti u žurbi i želeti da se što pre vrati u svoju "bazu". Čak je možda i najbolje da budete iskreni i da joj priznate da ste čekali trenutak da ostane sama da biste mogli da popričate. Njene drugarice možete eliminisati i tako što ćete poslati svoje drugove da razgovaraju sa njima. Dok one budu zaokupljene njihovim pričama, imaćete više mogućnosti da se posvetite onoj koja vam se dopada umesto da šarmirate sve po redu.
Postoji još jedan način – možete pokušati da je izdvojite iz grupe. Recite joj da imate nešto da joj kažete i da želite da porazgovarate nasamo ili, još bolje, pitajte njene drugarice da li smete da je pozajmite na trenutak. Dok razgovarate sa njom, budite ljubazni i uputite joj neki originalan kompliment, na primer, recite joj da vam se dopada njena haljina, način na koji se smeje ili igra. Spremite još nešto o čemu ćete pričati posle komplimenta. Verujte u sebe i okušajte sreću. Ukoliko ne uspete, barem ćete imati jedno značajno iskustvo više.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.