Egzotična Malezija

Ova zemlja nudi fascinantan miks urbanog, sofisticiranog i ruralnog šarma. Gradovi, a naročito glavni grad – Kuala Lumpur, razvijaju se veoma brzo, ali okolina ostaje neiskvarena. Ljudi nastavljaju da obrađuju zemlju i more, kao što su to radili vekovima unazad.
Malezija je fantastično mesto! Mnogi turisti vole njenu začinjenu kuhinju, masaže u tradicionalnim spa centima, šoping pored Kula bliznakinja.
Veliki preokret u razvoju Kuala Lumpura odigrao se u momentu kada je grad bio domaćin Igara Komonvelta 1998. godine. Vlada Malezije sprovodi i program pod nazivom „Vizija 2020“, koji prognozira da će ta zemlja biti u potpunosti razvijena država do 2020. godine.
Da li ste znali? Sa 452 metra, Petronas kule u centru Kuala Lumpura su najviše javne zgrade na svetu; sagrađene su u obliku kula bliznakinja.

Foto: Peternguyen11/Pixabay.com
Foto: Peternguyen11/Pixabay.com

Zlatni trougao koji se nalazi u centru Kuala Lumpura sedište je najboljih radnji i restorana, ali da biste najbolje upoznali grad, odvojite vreme da posetite Kinesku četvrt ili Malu Indiju. Raznobojne pijace, štandovi s hranom i restorani daju šaroliku sliku života u Maleziji. U centru glavnog grada možete pronaći iznenađujuću smirenost. Zeleni Dataran Merdeka trg nekada je bio centar starog, kolonijalnog grada, a sada je mesto gde turisti, umorni kupci, ali i službenici dolaze da se odmore u miru.
Generalno, malezijsko vreme je povoljno, iako 70 procenata vlažnosti nije ništa neobično. Zato ponesite dosta vode kada krenete u obilazak grada ili na neki izlet.
Što se tiče prevoza po Maleziji, vozovi saobraćaju od aerodroma do ostalih delova zemlje. Iznajmljivanje automobila se preporučuje, naročito ako želite da odiđete obalu. Taksi takođe nije naročito skupa opcija. Njime na najbolji način možete da se krećete i po Kuala Lumpuru.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike