U trendu

Uživajte u tišini pustinje

Čak i najizolovaniji delovi planete poznati kao pustinje imaju svoje "hramove", čiji se luksuz može meriti s najskupocenijim i najpoznatijim hotelima širom sveta. Međutim, oni imaju i jednu bitnu prednost u odnosu na glamur koji nude raskošni hoteli – tišinu. Luksuz koji nudi pustinja jeste luksuz boravka u netaknutom prostranstvu, mogućnost meditacije i ukidanje ograničenja prostora i vremena. Odmor proveden u pustinji sigurno se ne može uporediti s odmorom ni na jednoj popularnoj destinaciji, ma koliko luksuzna i očaravajuća ona bila.
Uživanje u odmoru između dina i peščanog prostranstva danas više nije rezervisano samo za usamljenike i "čudne" avanturiste koji tragaju za meditacijom i samootkrivanjem. Mnoge turističke agencije nude programe raznih tura u najpoznatijim pustinjama sveta s lokalnim vodičima kako biste zaista osetili i doživeli pravi duh pustinje. To nije sve. U peščanim prostranstvima kriju se neke od najluksuznijih rezidencija na svetu, namenjene potpunom uživanju svojih posetilaca.
Jedna od najbogatijih metropola sveta – Dubai, u svom okruženju nudi dve vrhunske destinacije ovog tipa: Al-Maha Emirates i Bab Al Shams Desert Resort & Spa, koji je poznat i kao Vrata sunca. Libijska Sahara, po mnogima jedna od najlepših pustinja sveta, u sebi krije svoje adute u obliku rezidencija Akakus i Ubari Magic, a doživljaj spavanja pod otvorenim nebom sigurno će ostati neponovljivo iskustvo. U unutrašnjosti Egipta krije se oaza Dakhla, sinonim za Desert Lodge, dok se u Jordanu nalazi i najmističniji i najnetaknutiji deo kugle zemaljske – Wadi Rum te Bait Ali Desert Camp.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.