U trendu

Venčanje iz snova

Poslednjih godina razvijena je potpuno nova grana turizma, nešto kao turističko venčanje. Ona i on samo kažu dan i mesto, a sve ostalo postaje briga specijalizovanih turističkih timova. Sve više parova odlučuje se da jedno drugom sudbonosno "da" saopšte na nekoj egzotičnoj turističkoj destinaciji. A da bi to bilo moguće, tu je čitav niz specijalizovanih timova kojima je posao da ispune tu želju mladencima.
Budući supružnici ponekad putuju samo u društvu kumova, a ponekad je "ekipa" veća. Događa se i da na put odu sami i da svedoke za venčanje pronađu na licu mesta. Uglavnom mladenci plaćaju venčanje, a oni koji ih prate sami finansiraju svoj boravak. U poslednje vreme sve je više Amerikanaca koji za svadbu biraju Evropu ili Južnu Ameriku. Turistički radnici tvrde da su Meksiko, Havaji, Karibi, Florida, Bermudi i Španija najčešće destinacije koje biraju budući bračni parovi. Za ovakvo venčanje najčešće se odlučuju mladi u dvadesetim i tridesetim godinama.
Reč je o turističkoj grani koja brzo raste, a kako tvrde turistički agenti, njihov moto glasi: "Kada venčanje prođe, dolazi medeni mesec, pa tako naša briga nije samo dan venčanja već i dalji dobar provod. Zato svoju ponudu šaljivo nazivamo venčani mesec, a ne medeni mesec". U poslednjih deset godina za 400 odsto je povećana potražnja za ovom specijalizovanom turističkom ponudom. Istraživanja su pokazala da mladenci uglavnom ne vole venčanja na kojima je prisutno oko 250 gostiju. Lepše im je u manjem društvu i na neobičnom mestu. Sve je više i mladih parova koji za venčanje biraju neki turistički brod. Jedna norveška kompanija godišnje ima oko 400 venčanja. Takva venčanja su bez stresa, duže se pamte, a u ponudu je uključeno sve – i svadba i medeni mesec, tvrde turistički agenti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.