najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Alibaba želi servis za video striming

Kineska kompanija Alibaba ponudila je danas da kupi preostali deo kineskog servisa za video striming Jouku Tudou (Youku Tudou) za 3,6 milijardi dolara kako bi proširila svoje osnovno poslovanje prodaje preko interneta.

Tom kupovinom bi Alibaba, koja proširuje svoje usluge i na film, dobila veću platformu za emitovanje sadržaja među kojima su i holivudski blokbasteri.

„Digitalni proizvodi, posebno video, važni su kao i fizička roba u elektronskoj trgovini i Jouku video sadržaj visokog kvaliteta će biti središnji deo Alibabinih digitalnih proizvoda u budućnosti“, rekao je direktor Alibabe Daniel Žang.

Alibaba već poseduje 18,3 odsto akcija Joukua Tudoa kojima se trguje na njujorškoj berzi, a ponudila je da preostale deonice kupi za 26,6 dolara po akciji što je za 30,2 odsto više od cene na zatvaranju berze juče.

Alibaba je već napravila više poteza na proširenju poslovanja na filmsku industriju, među kojima je saradnja s Paramauntom (Paramount Pictures) na promociji „Mission: Impossible – Rogue Nation“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike