Epl neočekivano hvali Majkrosoft

Proizvođač ajpeda i ajfona Epl (Apple) iznenadio je i najveće fanove pohvalivši uspehe Majkrosofta i predstavivši tablet računar koji koristi program Adoba (Adobe).

„Ko zna više o produktivnosti od Majkrosofta?“ izjavio je sadašnji direktor Epla, poznatog po brendu čiji znak je zagrizena jabuka Tim Kuk (Cook).

Na Eplovoj prezentaciji 9. septembra pohvalio se i time da je novi tablet računar ajped pro kompatibilan sa Majkrosoftovim programskim paketom ofis 365 (Office).

Ono što je još više zbunilo fanove Epla je što ovaj računar, koji će biti predstavljen u novembru i biti 12,9 inči po dijagonali u poređenju sa standardnih 9,7 inča, koristi program Adoba (Adobe).

Adob, čiji program za video sadržaje Fleš (Flash) je bio prognan iz operativnog sistema za mobilne uređaje iOS 2010. godine, imao je priliku da na Eplovom događaju predstavi novu aplikaciju napravljenu za ajped pro, pod nazivom fotošop fiks (Photoshop Fix).

Ajped pro će imati dva dodatka do sada neviđena kod Epla – futrolu na kojoj je tastatura i olovku za precizniji rad na ekranu, što su opcije koje Majkrosoft nudi na tabletu serfas (Surface).

“Pomislilo bi se da je reč o paradi konkurenata koji se zaklinju na vernost”, procedio je kroz zube izveštač o visokoj tehnologiji Valt Mosberg (Walt Mossberg), koji je uživo izveštavao o ovom događaju za informativni sajt Re/Code.

“I zaista na vrbi je rodilo grožđe: Majkrosoft se neočekivano pojavio na događaju Epla (Apple)”, naslov je na sajtu Mashable.

Osnivač Epla Stiv Džobs, koji je preminuo pre četiri godine, bio je poznat po nemilosrdnim kritikama Majkrosofta, koji je u Eplu često opisivan kao imperija zla.

Nije retkost da se u kafeima San Franciska korisnici Epla i Majkrosofta raspravljaju sa istim žarom kao i navijači sportskih timova.

Na ovom skupu Epl je predstavio novi ajfon, kao što je i bilo predviđeno, novu verziju uređaja za filmove, sport i muziku Epl TV, a najavio je i partnerstvo sa proizvođačem luksuznih modnih detalja Ermes (Hermes) za proizvodnju konektovanih satova.

(Beta)

Ostavite komentar