U trendu

Kineska firma iFLYTEK lansirala novu verziju AI jezičkog modela

Vodeća kineska kompanija za veštačku inteligenciju (AI) i inteligentni govor iFLYTEK lansirala je novu verziju svog velikog jezičkog modela koji pokreće veštačka inteligencija, Spark Desk 2.0.

Novi model služi kao velika nadogradnja kako kodiranja tako i multimodalnih mogućnosti, rekao je Liu Ćingfeng, predsednik iFLYTEK-a, na predstavljanju održanom u Hefeiju, glavnom gradu istočne kineske provincije Anhui, prenosi Sinhua.

Prema njegovim rečima, mogućnosti modela za kodiranje su poboljšane u smislu generisanja koda, dovršavanja, ispravljanja grešaka, objašnjenja i generisanja testiranja jedinica.

Kao multimodalni model, Spark Desk 2.0 može da čita i analizira slike, generiše fotografije i kreira slike i kratke video zapise na osnovu drevnih pesama.

iFLYTEK je u maju lansirao Spark Desk sa ključnim mogućnostima, uključujući sadržaj generisan veštačkom inteligencijom, razumevanje na više jezika, logičko rezonovanje, matematiku i kodiranje. Model je primenjen u različitim oblastima, kao što su obrazovanje, kancelarijski rad, automobilska, finansijska i medicinska industrija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar