U trendu

Lagan, jeftin i neobičan Sagem

Francuski proizvođač mobilnih telefona Sagem vrlo često proizvodi modele koji su namenjeni najširem tržištu i koji se odlikuju solidnim kvalitetom i niskom cenom. Najnoviji model ovog proizvođača je Sagem my 150x. Vrlo je jeftin, s cenom od oko 60 evra (ili 40 funti). Bez obzira na tu činjenicu, može se reći da je vrlo lepo dizajniran, a posebno je zanimljiva tehnologija s kojom funkcioniše njegov displej.
Sagem my150x je izuzetno lagan – težak je samo 65 grama. Izuzetno je i tanak i s debljinom od 10 mm predstavlja jedan od najtanjih modela mobilnih telefona na tržištu. I pored male težine i debljine, on nije tako malih dimenzija koje bi otežavale normalno korišćenje, jer su mu dužina i širina 107 i 47 mm. Klasičnog je monoblok dizajna, što je sasvim razumljivo uz navedene dimenzije i cenu. Pravo osveženje ovom već prevaziđenom dizajnu daje hromirani okvir i centralni navigacioni taster.
Posebnu pažnju zaslužuje neobičan monohromatski displej. On je s dijagonalom 1,8 inča i rezolucijom 101 x 64 piksela. Napravljen je novom Sagem-ovom tehnologijom poznatom pod nazivom „NeoNTM“. Precizno objašnjenje funkcionisanja displeja s ovom tehnologijom nije publikovano; jedino što je o tome izjavljeno u Sagem-u jeste to da „ovaj displej funkcioniše poput klasičnih Cassio satova“. Šta to konkretno znači ostaje pod znakom pitanja. U svakom slučaju, što god da znači, slike pokazuju da se efektno prikazivanje na njemu zasniva na kontrastu crne boje podloge i prikazanih znakova u svetloplavoj boji.
Ostale karakteristike ovog modela uglavnom su prilično skromne. Međutim, od modela ove klase zaista se ne može mnogo očekivati. To je dual-band GSM telefon, bez podrške za tehnologije prenosa podataka i ostalih sasvim uobičajenih funkcija telefona više klase (Bluetooth, slot za memorijsku karticu, ugrađena kamera i drugo). Telefon je za zainteresovanu ciljnu grupu korisnika dostupan od septembra ove godine u Francuskoj i Velikoj Britaniji, a uskoro se očekuje i na drugim tržištima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.