U trendu

LG KB770: mobilni TV prijemnik

Pri prvom sustetu s mobilnim uređajem LG KB770 verovatno ćete posle nekoliko sekundi početi da tragate za njegovom tastaturom. Pokušaćete da pomaknete "gornji" deo telefona i shvatićete da nije reč o kliznom telefonu. Uprkos dobro vidljivom ekranu, pomislićete da nije možda reč o rasklopnom telefonu i odmah ćete utvrditi da nije. Malo ćete razmisliti i zaključiti da bi možda bilo dobro uključiti ga i proveriti da li je stvar u tome da su tastatura i ekran jedno te isto. Već prilikom prvog uključivanja telefona sve će vam biti jasno. Veliki ekran je osetljiv na dodir, a da li će na njemu biti prikazana virtuelna tastatura ili nešto drugo zavisi samo o funkcije koja je trenutno aktivna.
Ako je telefon podešen u mod gde "glumi" klasičan telefon, na ekranu će biti tastatura, a ako slušate muziku, surfujete po Internetu ili koristite neku od mnogih drugih ugrađenih aplikacija, sadržaj ekrana biće sasvim drugačiji u smislu osiguravanja najjednostavnijeg mogućeg korišćenja odabrane funkcije.
Ekran je, dakle, najvažniji deo ovog telefona, i to ne samo zbog njegove osetljivosti na dodir nego i zbog svega što se na njemu može prikazati. Zbog toga nimalo ne čudi njegova veličina, iako se mora priznati da su puna tri inča, koliko iznosi njegova dijagonala, u svetu mobilnih telefona prilično redak slučaj. Još jedan podatak sigurno će vas zaintrigirati i naterati da se priupitate šta se tu još krije. Reč je o rezoluciji koja je veoma neuobičajenih 240 x 400 piksela i zbog koje imate utisak da je ekran takav kakav je zato što nudi funkcionalnost koja je prilično neuobičajena za tipičan mobilni telefon i u prvi mah može se činiti preteranom.
Razlog za ovoliki ekran s već pomenutom rezolucijom je to što je mobilni telefon LG KB770 u stanju da prikazuje digitalne TV programe, a za tu svrhu je veliki ekran ove rezolucije skoro idealan. Kažemo "skoro", jer ništa na ovom svetu nije idealno, ali takođe se može pouzdano tvrditi da će retko koji korisnik ovom ekranu naći bilo kakvu manu. Možda bi ekran mogao da ima nešto jače pozadinsko osetljenje, ali to je samo jedna sitnica koju uočavate tek kad se nađete u jako osvetljenom prostoru. Na svim drugim mestima slika na ekranu biće odlična i bez ikakve mane, pa će praćenje TV programa biti pravo zadovoljstvo. LG KB 770 je u stanju da prima samo digitalne TV programe, što znači da su vam na raspolaganju samo TV stanice koje svoj program emituju u digitalnoj tehnici, dok lokalne stanice možete zanemariti, jer ne emituju u digitalnoj tehnici, a za praćenje stranog digitalnog programa ipak ćete morati posetiti odgovarajuću zemlju.
Bar pri tome nećete biti opterećeni svojim prijemnikom, jer je uprkos velikom ekranu ovo i dalje mobilni telefon, koji ćete moći da stavite u praktično svaki džep ili torbicu. Pronalazak i izbor stanica u potpunosti je automatizovan i funkcioniše bez ikakvih problema. Jedino što ne smete zaboraviti da izvadite malu ugrađenu antenu iz tela telefona i da je postavite u radni položaj. Bez tog kratkog i brzog poteza nećete gledati nikakav program. Vraćanjem antene u neaktivni položaj nestaće signala, pa će i telefon vrlo brzo zaključiti da može da isključi TV prijem i da se vrati svojoj najčešćoj "zabavi" – čekanju na poziv. Ne zaboravite, takođe, da pored TV prijema, LG KB 770 raspolaže svim funkcijama na koje smo navikli kod drugih naprednih telefona.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike