U trendu

Milionima preti trajno izbacivanje s Fejsbuka: Možda i vi kršite ova tri pravila

Fejsbuk je jedna od najvećih društvenih mreža na svetu, a s njom dolazi i gomila pravila. Ta kompanija tokom godina morala je ozbiljno da uredi svoju politiku što se tiče govora mržnje, lažnih vesti i još mnogo toga, piše The Sun.

Nepoštovanje pravila moglo bi dovesti do privremene suspenzije ili, još gore, do trajne zabrane korišćenja te popularne društvene mreže.

U probleme bi mogli da upadnu svi koji ne koriste svoje pravo ime. „Ime na vašem profilu treba biti ime kojim vas zovu prijatelji u svakodnevnom životu. To bi se ime, takođe, trebalo da se pojavi na ličnoj karti ili dokumentu s naše liste ličnih isprava“, stoji u pravilima korišćenja Fejsbuka.

To znači da simboli, brojevi, neuobičajena velika i mala slova, znakovi koji se ponavljaju ili interpunkcija nisu dopušteni.

Ako se duže vreme ne prijavljujete na svoj nalog, Fejsbuk ga može potpuno izbrisati. Nije jasno koliko vremena imate, ali Fejsbukova pravila kažu da bi mogli „da eliminišu naloge s produženim mirovanjem“.

Fejsbuk će „tražiti dodatne informacije o profilu korisnika pre preduzimanja radnji u rasponu od njegovog privremenog ograničavanja do trajnog onemogućavanja“, tako da ćete pre toga možda dobiti e-mail s upozorenjem.

Fejsbuk ne želi golotinju, niti seksualno sugestivne postove na svojoj platformi. Ali, njihova pravila su morala da se dorađuju tokom godina, kako bi se razlikovalo seksualno od neseksualnog.

Dakle, vidljive genitalije nisu dopuštene osim u kontekstu porođaja i trenutaka nakon porođaja ili ako postoje medicinske ili zdravstvene situacije.

Zabranjene su i ženske bradavice, osim ako se ne pokazuje dojenje ili neki medicinski i zdravstveni razlozi.

Ipak, njihov algoritam za otkrivanje nije uvek ispravno radio, pa su neki nalozi bez razloga zabranjeni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.