Može li žena da oplodi samu sebe?

Mnogi predviđaju da budućnost pripada ženama, i da ćemo se iz perioda patrijarhata ponovo vratiti u matrijarhat. Praktičnom primenom najnovijih rezultata istraživanja sprovedenih u Institutu za reproduktivnu medicinu i genetiku iz Los Anđelesa, Zemlja bi bukvalno postala „planeta žena“, koje ne bi samo vladale, već bile i – jedini pol.

Naime, istraživači Džeri Hol (Jerry Hall) i Jan Ling Feng (Yan-Ling Feng), tvrde da za oplodnju jajne ćelije sperma nije potrebna. Vršeći eksperimente na miševima, došli su do formule hemijskog jedinjenja, koktela koji veštačkim putem izaziva deobu jajne ćelije, bez učešća spermatozoida. Da bi do deobe došlo, (barem do sada) bilo je potrebno i dejstvo muškog semena, koje nosi svoja 23 hromozoma, koji spojeni sa istim brojem u jajnoj ćeliji tvore „jedno celo“, i započinju proces deobe.

Pomenuti koktel omogućuje da jajna ćelija sama proizvede nova 23 hromozoma, i samostalno otpočne dalji razvitak. Teorijski, moguće je da se iz neoplođenog jajašca stvori embrion, koji će se dalje normalno razvijati. S obzirom na činjenicu da se u njemu nalaze samo ženski hromozomi, rađale bi se isključivo bebe ženskog pola. Naučnici koji su do ovakvog otkrića došli, tvrde da je isto moguće i kod žena, s obzirom na sličnost procesa oplodnje i razvitka embriona kod miševa i ljudi.

Veštačka sperma, planeta žena… Da li je Nostradamus i to predvideo?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.