najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nemačka blokirala prenos WhatsApp-ovih podataka Fejsbuku

Nemačke vlasti za zaštitu ličnih podataka naložile su danas američkoj kompaniji Fejsbuk da prestane sa prikupljanjem i skladištenjem podataka o korisnicima WhatsApp u Nemačkoj i da izbriše sve do sada prikupljene podatke, navodeći kao razlog bezbednosnu zabrinutost.

“Posle Fejsbukovog preuzimanja aplikacije za razmenu poruka u 2014. godini, Fejsbuk i Whatsapp su obećali da neće deliti podatke”, navodi se u saopštenju hamburškog komesara za zaštitu podataka i slobodu infromacija Johanesa Kaspara, a prenosi agencija Frans pres.

“To mora biti odluka korisnika da li želi da svoj nalog poveže sa Fejsbukom. Fejsbuk mora da unapred traži njihovu dozvolu”, dodaje se u njegovom saopštenju.

Kaspar je naveo i da njegovi napori imaju za cilj da se zaštiti privatnost 35 miliona korisnika Vocapa u Nemačkoj.

Whatsapp je u avgustu saopštio da će početi da deli podatke sa Fejsbukom kako bi se omogućilo bolje ciljano oglašavanje i kako bi se pojačala borba protiv spamova na platformi.

Iz Fejsbuka su poručili da su spremni na saradnju sa nemačkim vlastima, kao i da ta kompanija posluje u skladu sa zakonima EU o zaštiti podataka.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike