najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Planirate da prodate stari telefon? Ovako obrišite baš sve sa njega

Želite li da budete sigurni da će vaš stari telefon sledećem vlasniku da ode bez ikakvih podataka, pobrinite se da pravilno resetujete uređaj i uklonite sve što se na njemu nalazi

Naši telefoni su danas spremište najprivatnijih tajni, poslovnih poruka, bankovnih podataka, ali i fotografija i poruka koje su često samo za naše oči. Sve to moramo da preselimo na sigurnu lokaciju, ako želimo da sačuvamo pre nego potpuno očistimo stari telefon.

Na starom iPhone-u bi trebalo prvo da isključimo iMessages (ako prelazimo na Android), kako bi bili sigurni da će vam poruke normalno dolaziti. Oni koji koriste Apple-ov sat trebalo bi da prekinu vezu pre spajanja sa novim telefonom. Sledeći korak za one koji prelaze na novi iPhone je backup celog uređaja s opcijama za podatke koje želite backup-ovati.

Pre resetovanja uređaja za svaki slučaj se odlogujte iz iClouda u postavkama telefona. Da bi resetovali telefon, morate da odete u Postavke-Uopšteno pa na Resetovanje pri dnu i odabrati opciju koja će izbrisati sav sadržaj i postavke.

Vlasnici Android uređaja prolaze sličnu proceduru. Ostajete li na Androidu, verojatno želite da vas prate i aplikacije, a njih možete sinhronizirati s računom odlaskom u Postavke – Računi i sinhronizacija i klik na Sinhronizovaj sada, pod uslovom da vam automatska sinhronizacija nije uključena. Celi telefon možete da backup-ujete odlaskom u Postavke pa u Sigurnosno kopiranje (Backup). Ovde možete sigurnosnu kopiju spremiti u Google Drive, a neki proizvođači nude i svoju opciju spremanja sigurnosnih kopija uređaja.

Sledeći korak je resetovanje telefona na fabričke postavke, a ta opcija najčešće se nalazi u delu Sigurnosne kopije i poništavanje (Backup & reset). Nudi li vam telefon izbor, kliknite na opciju koja će ukloniti sve podatke i postavke, prenosi 24sata.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike