Bez previše opuštanja

Ljubavne veze umeju da budu super, a jedan od najlepših delova veze jeste onaj u kome počnete da se opuštate, da se usuđujete da se pred voljenom osobom pojavite i u trenerci, s kosom koju niste baš malopre oprali i fazonirali, bez šminke… Samo treba obratiti pažnju na to da se s opuštenošću ne pretera.
Zaista je predivan osećaj kad se usudite da poverujete da ste voljeni, i to da ste voljeni zbog sebe samih, a ne zato što izgledate kao manekenka ili imate gomilu para i devojci kupujete poklone, i da voljenoj osobi stvarno ne smeta ako niste uvek skockani – važnije joj je da vidi vas nego vašu garderobu i besprekorno nanesenu šminku. Uz to, smete nekad da budete i neraspoloženi, ne morate uvek da se vidite samo ako ste u stanju da budete veseli i nasmejani i „kul“… Najlepše vam je kad ste zajedno, a sve ostalo – i sređivanje i izlasci – manje je bitno. To je super, tada znate da je to to, da je to ono pravo. Ali…
Ljudi se nekad i previše opuste. U redu je da se nekad pojavite s masnom kosom i u staroj trenerci, ali ako svaki put izgledate ofucano, poruka koju voljena osoba prima nije da se vi lagodno osećate pored nje, nego da vam više nije stalo. Ako više uopšte ne pazite na ponašanje ni na izgled, ako se u bilo kakvom izdanju, dobrom ili lošem, pojavljujete pred voljenom osobom, ona se oseća kao da se podrazumeva u vašem životu – i to onako kako se podrazumeva neka stvar, stvar koja nema osećanja i kojoj ljubav i pažnja nisu potrebni. Stvar koja može biti bačena čim dosadi, jer ionako nije bitna.
Zato, da ne biste povredili voljenu osobu, nemojte je nikada shvatati kao nešto što se u vašem životu podrazumeva – koliko god da ste zajedno, ne podrazumeva se. Ne zaboravite da je s vremena na vreme (ili, još bolje, češće) podsetite na to da je volite, da vam je stalo do nje, da je smatrate lepom i privlačnom, da vam je stalo do njenog mišljenja o vama i do toga da i vi njoj lepo izgledate i da uživa s vama (naravno, ovakvo ponašanje mora biti obostrano, jer od veze u kojoj se trudi samo jedno neće biti ništa). Opuštencija je super, ali je isto tako super i kad vidite da se voljena osoba trudi oko vas, ili da blene u vas na isti način kao onda kad vam je prvi put rekla da fenomenalno izgledate. Trudite se oko veze, trudite se jedno oko drugog, pa će vaša ljubav i vaša sreća trajati dugo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.