Dečaci vole komplimente

Kada se spomenu komplimenti, uglavnom se zamisle momci koji daju komplimente devojkama. Međutim, i dečaci vole da primaju komplimente. Kako i ne bi? Kompliment je pohvala, a ko još ne voli da ga hvale, ko još ne voli da mu kažu da je nešto dobro uradio ili da dobro izgleda? Samo, pošto se podrazumeva da su devojke te kojima treba davati komplimente, dečaci ih dobijaju nekako znatno ređe. Dovoljno ređe da ih skoro nikad ni ne očekuju – a to je nešto što bi pametna devojka mogla da upotrebi. Na šta mislimo?

Recimo da ste nesigurni u sebe. Sviđa vam se neki dečko, koji nikako sam da vam priđe, i pomišljate da vi priđete njemu, ali bojite se. Šta da mu kažete? Da li će vas odbiti, smejati vam se? Za ovakvu situaciju kompliment je idealan. Možete pohvaliti neki deo njegove garderobe i pitati ga da li mu je sestra savetovala kako da se obuče (ako ima stariju sestru; ovaj deo sa sestrom može da bude malo rizičan, ali može i da se isplati, jer će mu sestra objasniti, jednom kada je pita zašto biste mu rekli tako nešto, da je sigurno da mislite da se stvarno super obukao). Možete pohvaliti njegove mišiće i pitati ga koliko vežba da bi ih imao, možete pohvaliti kako igra basket ili fudbal (za to je neophodno da se koliko-toliko razumete u sport), možete pohvaliti kako se dobro na času fizike setio nekog rešenja ili kako vas je sve svojim diplomatskim sposobnostima spasao kontrolnog… Nije toliko bitno šta ćete pohvaliti, bitno je da kompliment bude iskren.

Šta se dešava kada ovako uputite dečaku kompliment? Bude iznenađen, jer dečaci retko dobijaju komplimente. Opet zato što dečaci retko dobijaju komplimente, bude veoma prijatno obradovan, čak i više nego devojka koju za nešto pohvale. Nasmeši vam se i zaključi da mu je veoma lepo u vašem društvu. Onda je vrlo lako nastaviti razgovor s njim.

Naravno, ovakva taktika neće upaliti ako ga svaki čas zasipate komplimentima, ali ako to radite relativno često i nenapadno, taj dečko će se pored vas osećati jako dobro. Želeće da što više vremena bude s vama (podrazumeva se da su vam ipak potrebne neke zajedničke teme, koje veze nemaju s pohvalama bilo vama, bilo njemu). Uopšte mu neće biti teško da shvati da vam se dopada, a pošto mu je tako lepo s vama, dopašćete se i vi njemu – što ste od samog početka i želele. Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.